Cultura generala

Argumente pentru care Pluto nu mai este considerata planeta sunt: 1. Este mult mai mica (avand masa chiar de cinci ori mai mica decat Luna); 2. Orbita lui Pluto intersecteaza orbita planetei Neptun (pentru o perioada de 20 de ani din cei aproximativ 248 de ani cat dureaza miscarea sa de revolutie). Nicio alta planeta nu intersecteaza orbita altei planete. Doar cometele si asteroizii fac acest lucru); 3. Nu a curatat spatiul cosmic din vecinatatea orbitei sale, adica se intalneste in mod regulat cu asteroizi aflati in apropierea orbitei sale.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

A doua etapa a admiterii la liceu

16 Iulie 2007
De astazi incepe cea de a doua etapa a admiterii la liceu. Elevii care nu au reusit sa promoveze testele nationale sau cei care nu au fost distribuiti in licee in prima etapa au la dispozitie saptamana aceasta pentru a se inscrie pe locurile ramase libere la licee si la scolile de arte si meserii.

Cei care vor susutine probe de aptitudini sau de limba moderna au la dispozitie doar astazi pentru inscrieri deoarece marti si miercuri se vor desfasura aceste probe. Rezultatele vor fi afisate joi.

Elevii mai au la dispozitie 5.494 de locuri in licee si 76.806 de locuri in scoli de arte si meserii ramase libere. Vineri este ultima zi in care mai pot fi completate fisele de inscriere, cea de a doua etapa a repartiazarii computerizte urmand sa aiba loc pe data de 23 iulie 2007.

Conform ultimelor rapoarte ale MECT, peste 36.000 de elevi nu au obtinut in acest an note de trecere la testele nationale, iar 1.500 nu au fost repartizati in prima etapa pentru ca au completat prea putine optiuni pe fisele de inscriere.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate