Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

38% din totalul cuvintelor din vocabularul limbii romane provin din franceza sau italiana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Albaneziii, dupa lungi ani de studii, documentari si cercetari, reusesc sa construiasca primul lor avion, dar care la primul lui zbor se prabuseste. Jale mare, doliu national si ziarele din intreaga lume apar cu urmatoarea stire pe prima pagina:
"Primul avion construit de albanezi s-a prabusit. In viata, din intreg echipajul, a mai ramas numai fochistul!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

52% dintre liceeni ar lua BAC-ul

29 Aprilie 2005
Liceenii care au sustinut simularea examenului de bacalaureat saptamana trecuta au picat pe capete. Jumatate dintre ei n-au reusit sa ia nota de trecere si numai 28 de elevi din cei 15.000 inscrisi la testare au luat 10.

Promovabilitate la simularea examenului de bacalaureat este de 51,91% la nivelul Capitalei, 8.119 din cei 15.641 de candidati prezenti au obtinut note peste 5. Elevii din sectorul 2 au obtinut cele mai bune rezultate, procentul de promovabilitate in randul acestora fiind de 56,96%, la polul opus situandu-se sectorul 6, cu numai 39,91% promovati. Mai mult decat atat, 2.252 de liceeni dintre cei care au reusit sa ia note de trecere au luat intre 5 si 6, adica aproape 28% din totalul notelor peste 5.

PREMIANTI. Numai 28 de elevi au fost notati cu 10, 11 dintre acestia sustinand simularea la "Geografia Romaniei". Note de 10 au fost obtinute si de candidatii care au optat pentru "Limba si literatura romana-2", "Matematica M1 (Matematica-Informatica) – proba D", "Istoria romanilor", "Economie – proba F", "Filozofie – proba F", "Psihologie – proba E (stiinte sociale)", "Informatica", "Biserica Ortodoxa Romana – Dogmatica ortodoxa, proba E".

La simularea examenului de bacalaureat desfasurata in Capitala s-au inscris peste 18.000 de viitori absolventi de liceu, dintre care au participat la probe 15.641, adica circa 85%. Notele obtinute de liceeni nu vor fi trecute in catalog.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri