Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Reusesti sa termini de citit o carte inceputa mai demult. Deja te gandesti la urmatoarea carte pe doresti sa o citesti.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Incalzirea globala duce la schimbarea curentilor oceanici intr-un mod imprevizibil.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un avion transporta cativa nebuni de la un spital la altul. O data avionul decolat, nebunii incep sa faca ,,pe nebunii". Pilotul si mecanicul urla la ei, dar nu se potolesc. dupa 10 minute se ia hotararea sa se traga la sorti cine sa-i potoleasca, iar daca nu reuseste, respectivul este aruncat din avion. Pe biletelul extras era numele stewardesei. Aceasta porneste sa-si indeplineasca sarcina, iar dupa 10 minute se face liniste. Intrebata cum a reusit sa-i potoleasca pe nebuni, aceasta raspunde:
-Pai le-am spus: copii, nu va mai jucati in casa, iesiti afara, la aer curat!

› vrei mai mult

home : Utile pentru copii : Timp liber : Teatru



 

Hai la teatru

Daca iti doresti sa te intalnesti cu personajele povestilor tale preferate poti face asta la teatru. Cenusareasa, Harap Alb, Pinocchio si toti ceilalti, chiar si capcaunul cel rau te astepta sa li te alaturi interesantelor lor aventuri pe taramurile magice.



Teatrul National de Opereta "Ion Dacian"

Teatrul National de Opereta Ion Dacian

Opereta a fost si este, ca gen muzical , deosebit de indragita de publicul romanesc, marturie stau numeroasele companii de gen care au existat in Bucuresti si in tara inca de acum 125 de ani. Spectacolul de opereta s-a integrat firesc in viata culturala bucuresteana; meritul apartine trupelor ce au evoluat in celebra Gradina Otetelesanu la inceputul secolului XX. Cu precadere Companiile Grigoriu si Leonard au cultivat si au intretinut interesul publicului bucurestean pentru opereta iar legendarul Print al Operetei - Leonard a conferit spectacolului forta magnetica de atractie.

In perioada interbelica este meritul Teatrului Alhambra si al directorului Nicolae Vladoianu sa readuca in atentia publicului bucurestean spectacolul de opereta. in aceasta perioada au cochetat cu opereta nume sonore ale teatrului romanesc ca Radu Beligan , Ion Lucian, Nicolae Gardescu, Colea Rautu, alaturi de care a stralucit un nou print al operetei Ion Dacian.

Intre 1946 – 1950, sectia muzicala a Teatrului Armatei a impus si a statornicit in noi dimensiuni scoala romaneasca de opereta.
Gratie acestei bogate si valoroase traditii, in anul 1950, printr-o Hotarare a Consiliului de Ministri a fost infiintat Teatrul de Stat de Opereta inaugurat in seara zilei de 7 noiembrie a aceluiasi an cu premiera
"Vant de libertate" de Isaak Dunaevski. La pupitru s-a aflat dirijorul Liviu Cavassi, coregrafia a apartinut Elenei Penescu – Liciu iar regia a fost semnata de Sica Alexandrescu si Nicusor Constantinescu. Numele celor ce au jucat in acest spectacol le regasim la loc de cinste in Cartea de Aur a Operetei Romanesti: Silly Popescu, Serban Tassian, Maria Wauvrina, Nae Roman, Bimbo Marculescu, Migry Avram Nicolau, Petre Stefanescu Goanga, Toni Buiacici, Virginica Romanovski, Tiberiu Simionescu, I. Ionescu - Dodo.

Informatii de contact:
Adresa: Bd. Nicolae Balcescu nr. 2, Bucuresti
Tel. 313-63-48
E-mail: tnbpress@yahoo.com

hai sus! :  home : Utile pentru copii : Timp liber : Teatru