Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


E o perioada linistita apentru tine, tinand cont ca ai trecut prin multe situatii neplacute. Bucura-te, o meriti!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Numele capitalei STOCKHOLM inseamna "insula pe stalpi".

› vrei mai mult

Bancul zilei

O bancnota de un leu si una de cinci sute sute de lei se intalnesc:
- Si... ce-ai mai facut? intreaba cea de 1 leu.
- Eh, pai prin cazinouri, am fost si intr-o croaziera pe Dunare, m-am plimbat apoi cu o tipa buna prin mall-urile din Bucuresti, am fost si prin provincie la Pietroasele, am fost si pe la munte, de-astea... Tu, care mai e viata ta?
- Hmm, cele obisnuite... biserica, biserica, biserica...

› vrei mai mult

home : Utile pentru copii : Timp liber : Teatru



 

Hai la teatru

Daca iti doresti sa te intalnesti cu personajele povestilor tale preferate poti face asta la teatru. Cenusareasa, Harap Alb, Pinocchio si toti ceilalti, chiar si capcaunul cel rau te astepta sa li te alaturi interesantelor lor aventuri pe taramurile magice.



Teatrul Mic

Teatrul Mic

In 1914, la Bucuresti se infiinteaza un nou teatru. Acesta poarta numele actritei Maria Filotti si isi are sediul in strada Sarindar. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, teatrul devine o institutie de stat si poarta, pe rand, denumirile Studioul Actorului de Film "Constantin Nottara" si Teatrul pentru tineret si copii dupa care, botezat in 1964 cu numele sau actual, intra in familia teatrelor mici din Eoropa. S-a schimbat intre timp si denumirea strazii, din Sarindar in strada Constantin Mille, dar sediul teatrului, acelasi din 1914, a devenit, si datorita traditiei un loc iubit de publicul bucurestean. Consolidarea reputatiei teatrului se datoreaza insa, bineinteles, performantelor sale artistice. Textele jucate de-a lungul anilor la Teatrul MIC au cuprins tot diapazonul dramaturgiei universale si romanesti, de la clasici pana la moderni si contemporani, de la marile tragedii pana la comedii de mare succes.

Teatrul MIC isi face un titlu de onoare din faptul ca a lansat mari regizori care au facut, ulterior, stralucite cariere internationale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Catalina Buzoianu si Silviu Purcarete au lucrat pe aceasta scena ani de zile. Tot aici s-au lansat si o multime de mari actori, dintre care nu-i vom numi, decat pe "clasicii" in viata sau prezenti in memoria publica: Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Balanuta, Valeria Seciu, stefan Iordache, Mitica Popescu...

Informatii de contact:
Adresa: Str. Constantin Mille nr. 16 010142 Bucuresti, sectorul I
Tel. 314 70 81

hai sus! :  home : Utile pentru copii : Timp liber : Teatru