Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cel mai bun prieten/a nu trece prin clipe fericite in aceaasta perioada. Isi doreste sa aiba din partea ta mai multa sustinere si respect.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

- Draga mea, ce ai vrea sa-ti aduca Mos Craciun?
- Doar pe tine dragul meu... si daca s-ar putea... intr-o
limuzina... - Nu ti se pare ca vrei cam mult?
- Bine... atunci sa-mi aduca numai limuzina.

› vrei mai mult

Cultura generala

Primul premiu Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol principal a fost luat de Emil Jannings pentru rolurile sale in filmele The Last Command si The Way of All Flesh.

› vrei mai mult

Aur

Aurul este cunoscut ca metal pretios din mileniul IV i. Hr. A fost pretuit de sumerieni, egipteni, azteci, incasi, populatia maya, greci si romani, care l-au folosit mai intai ca obiect de cult, iar apoi ca moneda. Monedele egiptenilor antici, fiecare cantarind 14 g, erau batute din aliaj de aur. Primele monede lidiene (sec. VII i. Hr.) erau facute dintr-un aliaj de aur-argint (73:27) si cantareau tot 14g, iar monedele aureus din Roma Antica aveau 4,5 - 8,2 g. Simbol al bogatiei si puterii aurului a ramas un standard monetar pana in zilele noastre. A inceput sa fie utilizat si in tehnologia moderna, mai ales in electronica si optica. Aurul incetineste procesul de imbatranire; alunga tristetea; se descarca in apa calduta, apoi se reincarca pentru scurt timp la soare.

Culoare Aur
Galben-auriu, galben-alb.


Inapoi