Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un om intra intr-un restaurant si cere o friptura.Dupa un timp,chelneritza se intoarce cu friptura.Clientul se pregateste sa manance,cand observa un fir de par.Calm,o cheama pe chelneritza,ii arata firul si-i spune ca ar dori sa stie ce naiba se intampla si ca ar vrea sa vada conditziile in care se prepara mancarea.
Amabila,chelneritza,il conduce in bucatarie,unde stupoare,bucatarul -sef tocmai tzinea o friptura sub brat.Absolut uimit,clientul exclama:
-Dar..este dezgustator!
Chelneritzail priveste im pasibila si-i raspunde sec:
-Ar trebui sa-l vedetzi preparand gogosile...

› vrei mai mult

Cultura generala

Gargarita este o insecta benefica plantelor. Buburuza adulta, dar si larvele, se hranesc cu alte insecte mici si daunatoare gradinii cum ar fi afidele sau musculitele.

› vrei mai mult

Acvamarin

Una dintre cele mai cunoscute pietre pretioase, acvamarinul a fost deosebit de apreciat in Evul Mediu. Pe la 1300, din acvamarin au fost taiate primele lentile de ochelari. Potrivit astrologilor medievali, acvamarinul avea puterea de a calma marea, de a gira prietenia si dreptatea si de a alunga necazurile celor ce-l purtau. Pentru prima oara, in 1604, numele sau a fost utilizat de Boetius de Boodt. Adesea formeaza cristale de mari dimensiuni, cu propria lor denumire si istorie. Se considera ca Acvamarinul intareste inima si este utilizat pentru tratarea bolilor de plamani, piele, nervi; descarcati piatra in apa curgatoare, apoi o incarcati repetat in lumina soarelui. Apara nativii din varsator, Balanta (astrologi medievali).

Culoare Acvamarin
Albastru deschis pana la inchis (maxix), de asemenea verde - albastrui; culoarea poate pali la soare.


Inapoi