Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ceaiul este a doua bautura consumata in lume, cantitativ, dupa apa. Pe langa faptul ca hidrateaza, ceaiul are si alte beneficii asupra sanatatii, cum ar fi protectia impotriva bolilor cardiace si a cancerului, datorita antioxidantilor pe care ii contine.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un ardelean zboara spre America... In avion, langa el, un american get-beget. Cum -la un moment dat- ardeleanului i se face foame, scoate o rosie sa o manance. Americanul, curios, il intreaba:
- Ce e aia?
- Pai, o rosie - zice ardeleanul.
- Ho-ho! La noi rosiile sunt de doua ori mai mari!...
Apoi, cand ardeleanul scoate un castravete, americanul il intraba:
- Ce e ala?
- Pai, un castravete!
- Ho-ho!... La noi castravetii sunt de trei ori mai mari!...
In sfarsit, ardeleanul scoate o lebenita... Americanul il intreaba:
- Ce e aia?
- Mazare, ma\'!... Mazare!...

› vrei mai mult

Zece premii pentru elevii romani prezenti la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2016

25 Iulie 2016
Olimpicii români au cucerit zece premii (două medalii de aur, cinci medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune) la a XXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată în perioada 15 - 23 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federația Rusă). Elevii români au fost premiați la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică și fizică.



În funcție de probele susținute, olimpicii români au înregistrat următoarele rezultate:



Chimie: Anamaria Leonescu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava" din București) și Cristian Tudor Cozma (clasa a X-a/Colegiul Național „Emil Racoviță" din Iași) - medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) - medalie de bronz.

    

Matematică: Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din București) - medalie de aur și Andrei Ghigheci (clasa a IX-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București) - medalie de argint.  Din echipa de matematică a făcut parte și Andra-Elena Mircea (clasa a IX-a/Colegiul Național „Unirea" din Focșani).

    

Informatică: Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel) - medalie de aur, Alexandru Petrescu (clasa a IX-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București) - medalie de argint și Laura Ioana Georgescu (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din București) - mențiune.

    

Fizică: Petru Cotruț (clasa a X-a) - medalie de argint și Anca Drăgulescu (clasa a XI-a) - medalie de bronz. Din echipă a făcut parte și SIlviu Adrian Predoi. Cei trei elevi provin de la Liceul Internațional de Informatică din București.



La edția curentă au participat peste 150 de competitori din 6 țări.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri