Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Baobabul poate trai pana la 5000 de ani! Urmeaza maslinul - 2000, stejarul - 1600, teiul - 1150, cedrul - 800, parul - 400, chiparosul - 350, ulmul - 335.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Capitanul aduna batalionul, nervos, si explica:
- Aseara, doi dobitoci mi-au spart geamul de la etajul 3 cu prastia, dar lasa ca-i aflu eu. Deja am primele indicii. Unul era mai inalt si unul mai scund, ca e o gaura mai sus si una mai jos.

› vrei mai mult

Uimitoarea lume a lui Gumball – cea mai buna animatie a anului la Bafta Children’s Awards 2011

28 Noiembrie 2011
Serialul de comedie realizat de Cartoon Network a primit două premii importante la ediția 2011 a Bafta Children’s Awards.

În luna iunie, serialul a fost recompensat cu premiul “Cristal” pentru cea mai bună producție de televiziune la Festivalul Filmului de Animație Annecy.


Uimitoarea lume a lui Gumball – cea mai bună animație a anului la Bafta Children’s Awards 2011

 Uimitoarea lume a lui Gumball, prima producție a Studioului Cartoon Network Europe, a fost desemnată drept Cea mai bună animație a anului la Bafta Children’s Awards, în cadrul ceremoniei desfășurate ieri, 27 noiembrie, la Londra. Totodată, James Larmont și Jon Foster au primit premiul pentru cel mai bun scenariu.

 

Uimitoarea lume a lui Gumball urmărește peripețiile prin care trece o familie “obișnuită” dintr-o suburbie cât se poate de banală. Tatăl este un iepure roz casnic, iar mama muncește într-o fabrică de curcubeie. Și copiii lor sunt ca oricare alții: Gumball – o simpatică pisică albastră cu un cap imens, Anais, un iepure genial în vârstă de 4 ani și Darwin, un peștișor care obișnuia să fie “animal de companie”, până i-au crescut picioare și a devenit un adevărat membru al familiei.



Uimitoarea lume a lui Gumball este primul serial produs de Cartoon Network Development Studio Europe și este la prima participare la Premiile Bafta.


Uimitoarea lume a lui Gumball – cea mai bună animație a anului la Bafta Children’s Awards 2011

“Gumball este faimos pentru energia pozitivă pe care o emană și cu siguranță seara trecută a fost plină de energii pozitive pentru noi”, afirmă Michael Carrington, Chief Content Officer al companiei Turner pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. “Este o veste excelentă și o recunoaștere a talentului, motivației și muncii foarte serioase depuse de directorul nostru pentru seriale originale – Daniel Lennard, de creatorul seriei – Ben Bocquelet și de întreaga echipă a Uimitoarei lumi a lui Gumball.”



Compania Turner a mai fost nominalizată și la categoria Producții internaționale pentru serialele Să-nceapă aventura și Un show obișnuit, ambele difuzate în prezent de Cartoon Network România. Serialul Un show obișnuit și site-ul www.Cartoonnetwork.co.uk au fost nominalizate și la secțiunea Votul copiilor.



Serialul Uimitoarea lume a lui Gumball a fost lansat în România în luna noiembrie a acestui an și este difuzat în fiecare marți la 18:15, la Cartoon Network.





Premiile:

Cea mai bună animație: Uimitoarea lume a lui Gumball

Ben Bocquelet, Mic Graves, Joanna Beresford

Cartoon Network Europe, în parteneriat cu Dandelion Studios, Boulder Media & Studio Soi/Cartoon Network UK



Cel mai bun scenariu: James Lamont și Jon Foster

Uimitoarea lume a lui Gumball

Cartoon Network Europe, în parteneriat cu Dandelion Studios, Boulder Media & Studio Soi/Cartoon Network UK
Inapoi la lista de stiri