Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia de la Waterloo s-a dovedit a fi batalia cruciala care a decis soarta lui Bonaparte si a imperiului sau. Astfel, prin batalia din 18 iunie 1815 se pune capat seriei de razboaie revolutionare si napoleoniene care cuprinsesera Europa; in acelasi timp, ea reprezinta sfarsitul primului Imperiu Francez si al carierei lui Napoleon. De asemenea, desi invingatorii nu aveau cum sa stie acest lucru la momentul respectiv, batalia pe care tocmai o castigasera avea sa fie ultima mare batalie a secolului al XIX-lea, dupa ea instaurandu-se pacea europeana generala care avea sa dureze (cu exceptia razboaielor locale, din Europa de Est) pana la izbucnirea Primului Razboi Mondial.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Alina te-ai spalat pe maini ?
-Da mamico inca de ieri !

› vrei mai mult

Trei medalii de aur si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori (2015)

05 Octombrie 2015
Lotul national de informatica (juniori) a cucerit trei medalii de aur si o medalie de bronz la a IX-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica pentru Juniori, desfasurata in perioada 16-19 septembrie, la Ohrid (Macedonia). Datorita acestui rezultat, echipa României a ocupat si in acest an locul I in clasamentul pe natiuni. Competitia a reunit 38 de concurenti din 9 tari.



Medaliile de aur au fost obtinute de Ovidiu Razvan Harsan si Alexandru Petrescu, ambii elevi in clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, respectiv Andrei Ioan Nicolae (clasa a VIII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti). Palmaresul a fost completat de Maria Alexandra Udristoiu (clasa a VII-a/Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova), medaliata cu bronz.



Lotul olimpic a fost insotit si coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) si Ionel-Vasile Pit-Rada (Colegiul National „Traian” din Drobeta Turnu-Severin)
Inapoi la lista de stiri