Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Daca pe Pamant ai 48 de kilograme, pe Luna ai doar 8 pentru ca gravitatia Lunii este de sase ori mai mica decat a Pamantului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Cum se naste un romantic?
- ??
- Se arunca un rom antic de la etaj....

› vrei mai mult

Technovation Girls, programul care ajuta elevele din Romania sa devina antreprenoare in IT

10 Ianuarie 2022

Ce este Technovation Girls


Programul global Technovation ofera fetelor puterea de a transforma comunitatile din care fac parte si de a contribui la dezvoltarea lumii, in timp ce isi dezvolta abilitati cheie pentru secolul in care traim. Fie ca sunt pasionate de comunicare, de design sau de tehnologie, fetele isi gasesc locul potrivit in comunitatea Technovation si pot sa isi puna ideile in practica.

Technovation Girls



Zeci de mii de fete din peste 100 de tari participa la competitia Technovation Girls, iar elevele din Romania s-au numarat an de an printre cele care au atras atentia juriului. Programul le provoaca pe fete sa invete sa creeze o aplicatie de mobil sau un program cu inteligenta artificiala prin care sa rezolve una dintre cele mai apasatoare probleme ale comunitatilor din care fac parte.
Competitia este o experienta de invatare unica, participantele putand sa porneasca de la zero, iar pana la final sa dobandeasca abilitati de lideri in domeniul IT. Afla mai jos cum poti sa participi!


Technovation este un drum prin care invata sa dezvolte aplicatii de mobil sau programe cu inteligenta artificiala despre una din temele de mai jos:


-saracie,
-mediul inconjurator,
-pace,
-egalitate,
-educatie,
-sanatate.


Fetele concureaza cu echipe din intreaga lume si pot castiga premii substantiale pentru efortul lor.


Cine se poate inscrie la Technovation Girls Romania


Anual, Asociatia Adfaber organizeaza in Romania competitia Technovation Girls si sustine fetele care isi doresc sa se lanseze intr-o cariera in industria tehnologiei.Editia Technovation de anul acesta vine cu noi oportunitati si isi deschide portile pentru toate elevele cu varste intre 8 si 18 ani, care doresc sa invete sau sa isi perfectioneze cunostintele IT si abilitatile de leadership.Ele pot crea, sub indrumarea mentorilor si cu ajutorul materialelor puse la dispozitie:


-o aplicatie de mobil sau
-un prototip de inteligenta artificiala.


Participantele nu trebuie sa cunoasca programare inainte de a se inscrie. Vor avea pus la dispozitie un plan complet pentru crearea proiectului si vor fi indrumate de oameni cu experienta in tehnologie.


Iata cum a fost experienta Technovation Romania pentru o parte din participantele din 2021!


https://youtu.be/IIxh5yUhGW8


Fetele au ajuns in semifinale si au impresionat o lume intreaga prin determinarea lor de a ajuta oamenii!


Cum poti sa participi la Technovation Girls in 2022


Programul Technovation prezinta 3 divizii pentru participante:


-divizia pentru incepatoare pentru fete intre 8 si 12 ani,
-divizia junioare pentru fete intre 13 si 15 ani,
-divizia senioare pentru fete intre 16 si 18 ani. 

 Elevele care doresc sa participe se pot inscrie prin platforma prezentata pe website-ul Asociatiei Adfaber. 


Pentru competitia Technovation vor identifica problemele reale in comunitatea din care fac parte si vor dezvolta o solutie cu ajutorul tehnologiei. Fetele vor lucra in echipa, alaturi de prietenele lor sau de alte eleve din tara care sunt in cautarea unei echipe si vor fi sustinute de un mentor. Cele care au mai putin de 12 ani pot avea un parinte ca mentor. 


Impreuna vor cauta idei, solutii si vor crea proiectul cu care vor sa transforme lumea si sa castige competitia Technovation.


Cunosti eleve care ar putea sa beneficieze de acest program? Ofera-le linkul https://adfaber.org/technovation/ ca sa nu pierda ocazia unica de a acumula abilitatile unui antreprenor in IT!

Inapoi la lista de stiri