Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Intr-un singur copac pot fi gasite peste 500 de specii de gandaci.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Dorin,spune o tara tropicala!
-Micaragua...
-Nicaragua,vrei sa zici.
-Nu nu,aia nu e tara,e o cascada...

› vrei mai mult

Studentii indrazneti copiaza cel mai putin

19 August 2008
Studentii curajosi triseaza cel mai putin la examene, releva studii recente prezentate in cadrul unei conferinte a Asociatiei Americane de Psihologie.

Doua studii, la care au participat peste 400 de studenti de la Universitatea din Ohio, au demonstrat ca persoanele care nu obisnuiesc sa triseze au avut cele mai bune rezultate la testele de curaj si empatie, informeaza BBC.

Aceste persoane au avut rezultate mai bune decat restul studentilor si la testele de onestitate. Conform studiului, cei care nu triseaza sunt, insa, in minoritate.

Participantii la studiu au fost intrebati daca au trisat in cadrul orelor de curs, in ultima luna si in ultimul an si daca ar fi tentati sa triseze in viitor. In plus, ei au fost supusi unor teste menite sa le evalueze curajul, onestitatea si empatia acestora.

Rezultatele au aratat ca numarul celor care au prezentat cele mai putine probabilitati sa fi trisat in ultimele 30 de zile si care intentionau sa procedeze in acelasi fel pe viitor este mic, acestia declarand ca s-ar simti vinovati daca ar trisa.

De asemenea, studentilor cu cel mai mare nivel de onestitate le venea greu sa creada ca exista colegi de-ai lor care triseaza cu regularitate.

"Studentii care nu triseaza au foarte multe ocazii sa observe ca persoane din jurul lor fac acest lucru si sunt premiati, prezentand un risc mic de pedeapsa. Consideram ca aceia care nu triseaza dau dovada de eroism zilnic, intr-un cadru academic", considera Sara Staats, unul dintre autorii studiului.

"Cei care nu triseaza au, probabil, personalitati puternice si sunt mai putin predispusi sa cada prada tentatiei", crede doctorul Paul Seagar, purtatorul de cuvant al British Psychological Society si lector la University of Central Lancashire.

Sursa: Ziare.com
Inapoi la lista de stiri