Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Am citit ca anul trecut 4.153.237 de persoane s-au casatorit.
Nu ca as fi carcotas, dar nu ar trebui sa fie un numar par?

› vrei mai mult

Cultura generala

In intreaga istorie a omenirii doar marea ciuma bubonica din secolul al XIV-lea, celebra ''Moarte neagra'', se apropie de proportiile dezastrului din 1918 provocat de gripa spaniola. Nici macar Primul Razboi Mondial nu a produs atatea victime pe cat a produs gripa spaniola.

› vrei mai mult

Stirea care schimba ce stiai despre echivalarea examenelor Cambridge English

02 Noiembrie 2022

Cambridge English

Elevii de clasa a XII-a care vor sustine examenul de bacalaureat in cadrul sesiunilor din 2023 si care doresc sa-si echivaleze proba C de evaluare a competentelor lingvistice cu un certificat Cambridge trebuie sa se pregateasca pentru schimbari.


Conform ordinului 4796 publicat in Monitorul Oficial la inceputul lunii septembrie, cei care vor sa nu mai sustina proba de evaluare a competentelor lingvistice pot face acest lucru cu certificat de B1 Preliminary sau nivel superior in cadrul caruia a fost obtinut calificativul A, B sau C.


Cu alte cuvinte, candidatii care doresc sa-si ateste un anumit nivel lingvistic printr-o certificare Cambridge English trebuie sa sustina direct examenul al carui nume include nivelul dorit. De exemplu, un elev care doreste sa-si certifice nivelul B1 la bacalaureat se va pregati si va sustine examenul Cambridge B1 Preliminary la care trebuie sa obtina minim B1.


Chiar daca aceste schimbari nu modifica in niciun fel structura si valabilitatea examenelor Cambridge, ele anuleaza procedura prin care elevii de clasa a XII-a isi puteau folosi rezultatele extinse ale unor certificate cu rezultat imediat inferior celui sustinut in vederea echivalarii.„In acest moment avem peste 5.200 de cursanti in Iasi si 1.200 in Botosani care au in vedere obtinerea unui certificat Cambridge English. O parte isi doresc sa-si echivaleze bacalaureatul insa majoritatea doresc sa-si securizeze pentru viitor oportunitatile pe care detinerea unui astfel de certificat le ofera, avand in vedere ca aceste certificate recunoscute la nivel international sunt valabile pe viata”, a precizat Ruxandra Rata-Bucevschi, manager si fondator Twinkle Star.


Twinkle Star este cel mai mare centru de pregatire pentru examene Cambridge din Romania si unul dintre cele 9 centre autorizate sa organizeze examene Cambridge English.


Inapoi la lista de stiri