Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Azi nu vei fi intr-o dispozitie prea buna, sanatatea iti joaca feste. Asa ca trebuie sa ai grija la alimentatie si la cum iti vei face programul azi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Trunchiul pinului este intotdeauna inclinat spre sud. Dupa acest semn poti determina punctele cardinale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea agriculturii: Sa ari CALEA VICTORIEI cu BOII DE LA GUVERN!!!

› vrei mai mult

Sesiuni de inscriere pentru bursele Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2024-2025

02 August 2023

Future Leaders Exchange Program

Ambasada Statelor Unite in Romania alaturi de American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educatie Internationala) si de Ministerul Educatiei Nationale invita liceenii cu cetatenie romana sa participe la Programul FLEX 2024-2025.


Programul educational FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor din Romania ocazia de a studia la un liceu american si de a locui impreuna cu o familie americana pe parcursul anului scolar 2024-2025. Participarea la Programul FLEX, aflat acum in al 8 -lea an de existenta in Romania, este GRATUITA. In anii de implementare anteriori, FLEX Romania a oferit bursa catre sute de liceeni romani din mai multe judete ale tarii, acestia fiind repartizati la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa si Florida. Programul se adreseaza in egala masura si liceenilor cu dizabilitati.


Ce este Programul FLEX?

     FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992, iar acum se afla in cel de-al 30-lea an de existenta. Programul presupune parcurgerea unui an scolar intreg in Statele Unite ale Americii de catre elevii de liceu interesati care sunt declarati castigatori in urma competitiei pentru acordarea bursei. Obiectivul programului este sa promoveze intelegerea reciproca intre cetatenii Statelor Unite si ai altor tari, pentru ca liceenii sa aiba ocazia de a invata mai multe despre SUA si de a le face cunoscute americanilor tarile lor de origine. In anul scolar 2023-2024, la nivel global, aproximativ 1000 de liceeni vor invata in SUA in cadrul Programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an impreuna cu o familie americana si va studia la un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program. La intoarcerea in Romania, anul de liceu petrecut in SUA poate fi recunoscut si echivalat.

Criterii de eligibilitate:

Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii :
      • au cetatenie romana;
      • sunt nascuti intre 15 iulie 2006 si 15 Iulie 2009;
      • sunt in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, in anul scolar 2023-2024;
      • studiaza engleza in liceu;
      • indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in SUA mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani.


Aplicatiile se transmit online, in perioada 1 August - 28 Septembrie 2023 (ora 23:59)


Formularul de inscriere este disponibil aici:
https://ais.americancouncils.org/flex.


Anca, bursiera in Longview, Statul Washington, 2016-2017: "Pentru mine FLEX a fost si este o aventura, din momentul in care am trimis primul formular si pana in prezent. Am trait un amalgam de sentimente alaturi de FLEX. Nimic nu este plictisitor sau greu atunci cand te implici 100%. FLEX mi-a oferit sansa de a cunoaste oameni noi si de a ma dezvolta personal. Cu ajutorul programului acesta am inteles ca orice iti doresti cu ardoare se poate transforma in realitate. Cum ar spune americanii: „Just do it !"


Informatii complete despre program sunt disponibile la adresa de email flex.ro@americancouncils.org si pe site-ul American Councils Romania www.americancouncils

Future Leaders Exchange Program afis






















Inapoi la lista de stiri