Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Citate celebre: Ion Creanga - Romanului i-e greu pana se apuca de treaba, ca de lasat indata se lasa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merg doi politisti pe strada si vad un popa.
Se duc amandoi si il bat pana la sange.
Inainte sa plece ii zice:
Vezi mai NINJA ca nu-i ca-n filme!

› vrei mai mult

Se lanseaza scoala de Vara - un program gratuit pentru elevii din clasele V-VIII

07 Iulie 2021

Scoala remediala

Alianta pentru Educatie Remediala (A.E.R.) anunta lansarea programului „scoala Remediala de Vara”, disponibil gratuit pentru elevii din clasele V-VIII la urmatorul link: www.aer.school. Programul vine in sprijinul elevilor care au nevoie de educatie remediala la limba romana si matematica, fie ca provin din mediul urban, din mediul rural sau din zonele defavorizate. Elevii cu cel mai bun progres pe parcursul programului vor primi 40 de burse pentru anul scolar 2021-2022, a cate 500 de lei lunar, timp de 5 luni, finantate integral de Asociatia Dedeman sub promisiunea “Planuri de Bine pentru Educatie”.


Alianta pentru Educatie Remediala este o initiativa non-profit a unui grup de entitati ce actioneaza in mediul scolar, care doresc sa puna umarul la imbunatatirea nivelului educational al copiilor din Romania, sprijinind procesele de invatare si evaluare: Brio®, Kinderpedia, Magic School si Livresq.


Alianta pentru Educatie Remediala creeaza un precedent de exceptie pentru sistemul nostru de educatie. Aceasta initiativa va veni in sprijinul a doua mii de elevi de gimnaziu care vor beneficia gratuit de cursuri prin care sa poata recupera materia pierduta in acest an scolar. in plus, va constitui un reper si un model pentru viitoarele politici publice privind diminuarea inechitatii din scolile noastre, punand la dispozitia celor cu putere de decizie experienta si strategii validate concret prin implicarea unui numar semnificativ de copii si profesori. Asa ca, in finalul randurilor de fata, formula de incheiere nu va fi «vacanta placuta», ci «hai, la treaba»” – Marcel Bartic, Coordonator educational al scolii AER.


Elevii se pot inscrie in program pana in data de 31 iulie, iar profesorii pana in data de 12 iulie. Prima etapa a scolii de Vara, dupa inscriere, consta in testarea sumativa pentru evaluarea nivelului de cunostinte. Aceasta va fi realizata pe platforma www.brio.ro, iar pe baza rezultatelor obtinute se vor forma mai multe grupe de elevi, in functie de clasa si nivel. Toti elevii vor urma orele remediale online, pe web sau in aplicatia mobila, prin intermediul Kinderpedia, iar profesorii vor fi atent selectati de catre MagicSchool.


Profesorii de matematica si de limba romana care au reusit sa se adapteze la exigentele invatamantului online si au demonstrat ca stapanesc foarte bine tehnicile acestuia de invatare si evaluare sunt invitati sa se inscrie pe pagina web a proiectului si, in urma unui proces de selectie, vor fi invitati sa faca parte din echipa de profesori care va sustine orele de educatie remediala planificate pentru aceasta vara. Vor fi remunerati pentru activitatea lor, vor fi pregatiti pentru a putea lucra cu instrumentele de educatie digitala puse la dispozitie de companiile care s-au alaturat proiectului si vor beneficia de suport si consultanta pe toata perioada programului.


Ne-am implicat cu tot sufletul in proiectul A.E.R. deoarece credem cu tarie ca orice copil care isi doreste sa progreseze trebuie sa aiba aceasta sansa. Pe Kinderpedia, oferim fiecarui profesor si elevilor sai un instrument digital complet pentru activitatea de la clasa, un mediu de lucru prietenos si intuitiv, accesibil deopotriva de pe web cat si din aplicatiile mobile native” Daniel Rogoz, Co-fondator si CEO Kinderpedia.


Calendarul scolii remediale de vara va cuprinde doua sesiuni de cate doua ore pe saptamana, sub indrumarea unor profesori dedicati. Orele remediale se vor desfasura online, sincron, pe platforma Kinderpedia. Se vor realiza lectii video, elevii vor primi teme, note si calificative, vor putea comunica prin mesagerie direct cu profesorii si vor avea acces zilnic la statistici de utilizare. Lectiile asincrone vor fi concepute de catre profesori pe platforma Livresq si elevii le vor lansa direct din Kinderpedia.


Exista carente importante la nivel national in ceea ce priveste nivelul de pregatire al elevilor si este nevoie sa ne implicam acum, in numar cat mai mare, pentru a salva viitorul acestor generatii de copii. A.E.R. reprezinta, cu siguranta, un sprijin real pentru educatia din tara noastra. Credem ca prin efortul comun depus pentru «scoala Remediala de Vara» vom reusi sa oferim o binemeritata gura de oxigen invatamantului din Romania“ – Cosmin Malureanu, CEO Ascendia, LIVRESQ.


 


Asa cum am spus mereu, vom pune umarul la orice initiativa care va veni in sprijinul copiilor. Pentru ca orice punct castigat in plus pentru un copil inseamna pentru el o sansa in plus. si educatia ar trebui sa fie despre asta, despre a-i oferi fiecarui copil toate sansele posibile” – Gabi Bartic, COO Brio.


Cursurile scolii de Vara se vor incheia la finalul lunii august, cand elevii vor trece printr-o noua etapa de testare pe www.brio.ro, pentru a evalua progresul realizat. Tot atunci vor fi desemnati si cei 40 de bursieri cu cel mai semnificativ progres.

Inapoi la lista de stiri