Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai mare diferenta de litere intre forma de plural si singular o are substantivul OM - OAMENI.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Prietena mea mi-a spus sa fiu mai afectiv. Asa am si facut, acum am doua prietene.

› vrei mai mult

Samsung Electronics Romania anunta startul celei de-a doua editii a competitiei nationale Solve for Tomorrow

14 Septembrie 2022

Samsung Solve for Tomorrow


Samsung Electronics Romania anunta startul competitiei „Solve for Tomorrow”, aflata la cea de-a doua editie organizata pe plan national. Desfasurata în parteneriat cu Junior Achievement Romania, organizatie non-profit internationala, cunoscuta pentru programele sale de educatie economica si antreprenoriala, competitia se adreseaza elevilor de liceu cu varsta cuprinsa între 16 si 18 ani si îsi propune sa aduca împreuna tehnologia, educatia, solutiile eficiente si sustenabile pentru a rezolva probleme pe care elevii le identifica în comunitatile din care fac parte. În cadrul competitiei, prin îmbinarea tehnologiei cu educatia si creativitatea, tinerii îsi pot aduce ideile la viata cu ajutorul sesiunilor de mentorat si al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate de Samsung Electronics Romania. 


În cadrul evenimentului de lansare a competitiei, domnul Sorin Ion, Secretar de Stat Învatamant Preuniversitar, Ministerul Educatiei, a declarat:,,Digitalizarea este un domeniu prioritar pe lista Ministerului Educatiei, fiind extrem de deschisi fata de tot ceea ce se întampla în sfera tehnologiei. Dintre masurile luate în acest sens, mentionez faptul ca anul acesta este primul în care am adaugat în calendarul competitional specializarea Robotica. Exista echipe care coordoneaza proiecte din zona de robotica în aproape 38 de judete din tara. Din acest motiv, suntem constienti de importanta digitalizarii educatiei în atragerea tinerilor catre domeniul tehnologiei moderne”.


Simona Panait, Marketing Director Romania & Bulgaria, Samsung Electronicsa prezentat obiectivele proiectului: „Cu bucurie dam astazi startul celei de-a doua editii a competitiei „Solve for Tomorrow”, urmarind acelasi obiectiv – cautam cele mai tari idei pentru un viitor sustenabil. În prima editie, am aflat cum vad viitorul elevii din Romania prin cele 242 de proiecte înscrise, iar acest lucru ne da încredere ca cea de-a doua editie va trezi un interes la fel de ridicat din partea acestora. Pentru editia 2022 - 2023, ne propunem sa continuam sa oferim tinerilor contextul necesar astfel încat educatia, tehnologia si ideile eficiente si sustenabilesa se reuneasca, reiesind, astfel, solutii inovatoare orientate catre îmbunatatirea standardului de viata în comunitati. Suntem încrezatori în tineri si în ideile lor”.


În competitie, se pot înscrie toti elevii din Romania, cu varste cuprinse între 16 si 18 ani, în perioada 14 septembrie - 31 octombrie 2022, pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow, în cadrul celor patru categorii ale competitiei: Mediu Înconjurator, Diversitate si Incluziune Sociala, Educatie si Dezvoltare Durabila.


Competitia nationala „Solve for Tomorrow” este structurata în doua etape. În prima etapa, elevii se pot înscrie individual sau în echipe de pana la cinci membri, completand formularul de înscriere. În urma evaluarii, membrii juriului vor selecta 25 dintre proiectele înscrise pentru participarea la activitatile prevazute în cea de-a doua etapa a competitiei. Cei selectati în etapa a doua vor beneficia de workshop-uri si sesiuni de mentorat care îi vor ajuta sa îsi dezvolte ideile inovatoare pentru a gasi solutii la diverse provocari din societatea noastra. Cititi toate detaliile în regulamentul competitiei.


Calendarul competitiei Solve for Tomorrow, editia a doua, 2022 - 2023:


Lansarea competitiei – 14 septembrie 2022


Data limita a înscrierilor – 31 octombrie 2022


Jurizarea proiectelor înscrise – 1 – 4 noiembrie 2022


Anuntarea participantilor selectati pentru etapa a II-a pe site-ul competitiei – 7 noiembrie 2022


Desfasurarea atelierelor de Design Thinking – 14 noiembrie – 15 decembrie 2022


Participantii lucreaza la dezvoltarea ideilor înscrise în competitie – 15 noiembrie – 20 decembrie 2022


Desfasurarea atelierelor de antreprenoriat – 16 – 22 ianuarie 2023


Desfasurarea sesiunilor de mentorat


Sesiunea I: 5 – 9 decembrie 2022


Sesiunea II: 30 ianuarie – 7 februarie 2023


Eveniment Demo Day – 16 februarie 2023


Finala competitiei – 21 februarie 2023


Loredana Poenaru, Director educational Junior Achievement Romania a completat:„Solve for Tomorrow reprezinta o experienta completa de învatare – de la explorarea nevoilor comunitare, la generarea unor solutii inovatoare si dezvoltarea lor în proiecte fezabile. Ne bucuram sa fim parteneri în cea de-a doua editie a acestui proiect în Romania si sa lucram alaturi de tineri a caror creativitate si determinare au puterea de a remodela viitorul”.


În cadrul primei editii „Solve for Tomorrow” organizate în Romania, au fost înscrise la nivel national 242 de proiecte. În urma procesului de selectie, juriul a ales 25 de proiecte pentru a merge în cea de-a doua etapa a competitiei. Pentru cei 75 de participanti (înscrieri individuale sau în echipa), au urmat 5 saptamani de pregatiri intense, beneficiind de sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics Romania si Junior Achievement Romania, pentru a-si dezvolta solutiile propuse la problemele identificate în comunitatile în care traiesc. Elevii au învatat despre metoda Sustainable Design Thinking, au participat la ateliere de pregatire si mentorat – toate acestea avand scopul de a-i ajuta pe elevi sa îsi perfectioneze ideile pana în ziua finalei competitiei.


Echipa PartJob din Timisoara s-a clasat pe primul loc în urma procesului de jurizare. Proiectul echipei, înscris în categoria Diversitate si Incluziune Sociala, vizeaza dezvoltarea unei platforme de joburi part-time dedicata tinerilor începand cu varsta de 16 ani, pentru a-i ajuta pe acestia, pe de-o parte, sa acumuleze experienta profesionala, iar pe de alta parte, sa aiba satisfactia de a-si asigura o parte dintre venituri înca din perioada liceului. Echipa s-a remarcat prin implicarea de care a dat dovada, prin acuratetea cu care proiectul a fost prezentat în fata juriului, precum si prin îmbunatatirile pe care le-a adus proiectului pe parcusul celei de-a doua etape a competitiei.

Inapoi la lista de stiri