Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Toate vor merge bine pentru tine astazi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasi garda jos. Fii atent/a la tot ce se intampla in jurul tau, ca sa eviti orice neplaceri ce pot aparea pe neasteptate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In fiecare toamna, o multime de fluturi monarh zboara 3.200 km din sudul Canadei catre Mexic. Cateva miliarde de astfel de insecte isi petrec iarna adunate la gramada, in coniferele foarte inalte. Primavara, acestea fac drum intors catre nord, in acest timp depunandu-si ouale. Multe insecte mature mor, insa cele tinere duc la bun sfarsit calatoria inceputa de parintii lor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un iepuras se duce la o cofetarie:
-Aveti tort cu un iepure de ciocolata pe el?
-Nu, nu avem!Veniti maine !
vine iepurasul a 2-a zi:
-Aveti tort cu un iepure de ciocolata pe el...?
-Da,avem!
-Si cu un mar in mana ?
-Nu,nu avem! Veniti maine !
Vine iepurasul a 3-a zi:
-Aveti tort cu un iepure de ciocolata pe el,cu un mar in mana si...?
-Da,avem!
-Si cu un vierme pe mar ?
-Nu avem! Veniti maine !
Vine iepurasul a 4-a zi:
-Aveti tort...
-Da,avem tort cu un iepure de ciocolata,cu un mar in mana si cu un vierme pe mar !
-Un vierme...?!? Ce scarbos ! Nu il mai vreau !

› vrei mai mult

Romanian Gifted School lanseaza primul sau program de burse

07 August 2023

Burse scolare


Oportunitate pentru tinerii talentati

Romanian Gifted School (RGS), prima scoala din Romania pentru copiii cu abilitati inalte (supradotati) anunta lansarea editiei I a programului sau de burse, dedicat tuturor elevilor din tara, ce au varsta cuprinsa intre 12 si 14 ani.


Programul de burse RGS isi propune sa recunoasca si sa sprijine elevii exceptionali care isi dovedesc talentul si creativitatea in anumite domenii educationale si isi doresc sa contribuie la schimbarea de mentalitati si la constientizarea problemelor importante cu care se confrunta omenirea in prezent.

Astfel, pentru anul scolar 2023-2024, se ofera trei burse partiale care acopera 75%, 50% si 25% din taxele anuale de scolarizare cu valoarea de 9000 de euro/an, caracteristice ciclului gimnazial al RGS.


Criterii pentru castigarea unui burse RGS

Elevii care se inscriu in competitia pentru obtinerea unui burse RGS trebuie sa aiba intre 12 si 14 ani, sa rezerve un test de evaluare a abilitatilor lor, pe pagina web a scolii (https://bit.ly/3QjHROx) si sa trimita pe e-mail un videoclip scurt si creativ, in limba engleza, care sa evidentieze impactul pozitiv pe care copiii gifted (supradotati) il pot avea atat asupra comunitatilor locale, cat si asupra celor internationale. Videoclipul trebuie trimis la adresa office@giftedschool.ro , iar la subiectului mesajului se va mentiona sintagma “Programul de Bursa RGS”.

Scopul clipului este evidentierea creativitatii copilului, abilitatilor sale de gandire critica si intelegere asupra impactului pe care elevii gifted il pot avea asupra societatii.

Pentru ca elevii interesati de acest program de burse sa inteleaga cerintele legate de continutul videoclipului, RGS a stabilit cateva teme dupa care se pot orienta acestia:
• “Gifted Minds Unite“ – Cei ce abordeaza aceasta tematica trebuie sa sublineze in clip cum elevii talentati din diverse culturi si medii pot colabora pentru a rezolva provocarile globale, promovand unitatea si intelegerea intre oameni si comunitati.
• “Innovation for a Better Tomorrow“ – Evidentierea in videoclip a paradigmei “mintile talentate isi pot folosi abilitatile unice pentru a crea solutii inovatoare de combatere a problemelor presante cu care se confrunta societatea”.
• “The Power of Creativity“ - Despre cum elevii cu abilitati inalte isi pot exprima creativitatea prin diverse medii, cum ar fi arta, muzica sau scrisul, avand un impact pozitiv asupra societatii si inspirandu-i pe altii.
• “Gifted Minds in Action” – Prezentarea de exemple din viata reala a elevilor cu abilitati inalte care au adus contributii remarcabile comunitatilor lor locale, servind ca modele pentru ceilalti.


“Pentru ca tinerii cei mai talentati nu provin, de multe ori, din mediile privilegiate, ne propunem, de asemenea, sa prioritizam acordarea acestor burse pentru acei elevi ai caror parinti nu au posibilitatile financiare de a plati integral taxele de scolarizare”, a declarat Simona Mitrea fondator si director educational Romanian Gifted School.


Termenul limita pentru aplicarea la acest program de burse al RGS este 20 august 2023.


Testari si inscrieri de august, la Romanian Gifted School, pentru anul scolar 2023-2024
RGS continua chiar si in luna vacantelor, august, inscrierile la ciclurile educationale RGS: scoala primara, gimnaziu, liceu si gradinita. Aceste inscrieri se fac pe baza unor evaluari ale copiilor si adolescentilor.

Astfel, parintii care doresc sa isi inscrie copiii la RGS ii pot programa la sesiunile de evaluare prin care se descopera abilitatile cognitive ale acestora. Toate procesele de evaluare din cadrul RGS sunt facute cu personal specializat, pe baza unor metode si instrumente moderne, folosite cu success la nivel mondial. Evaluarea se desfasoara diferit, in functie de varsta elevilor, astfel:
• Copiii cu varstele cuprinse intre 6 si 16 ani si 11 luni care doresc inscrierea sau transferul la RGS se evalueaza prin testul WISC IV (Wechsler Intelligence Scale For Children), cel mai reputat test IQ la nivel mondial si cel mai popular in ceea ce priveste descoperirea copiilor supradotati.
Durata testului este de 2 ore.
Programarea la testul WISC IV se face pe site-ul institutiei de invatamant,
aici - https://bit.ly/454EFKY sau la: 0730 512 861, office@giftedschool.ro;


• Abilitatile copiilor cu varste intre 5 si 6 ani, care doresc inscrierea in anul I, fie la inceputul anului scolar, fie prin transfer pe parcursul anului, de la o alta scoala, se evalueza in cadrul unei intalniri cu psihologul. Prin instrumente si tehnici specifice, acesta observa si evalueaza tendintele in dezvoltarea cognitiv-intelectuala, comportamentala si socio – emotionala a copilului, in vederea oferirii unui cadru educational de sprijin si dezvoltare specific nevoilor acestuia.
Durata evaluarii este de 60 de minute.
Programarile la testele de evaluare pentru grupa de varsta 5-6 ani se pot face aici https://bit.ly/44Qo25D sau la 0730 512 861, office@giftedschool.ro;


• Copiii de varsta prescolara (2 si 5 ani) sunt evaluati printr-un mecanism simplu, in cadrul unei sesiuni cu psihologul gradinitei si educatorul, pe parcursul careia sunt suprinse tendintele in dezvoltarea cognitiva si socio – emotionala a copilului, cu scopul de a stabili daca abordarea scolii RGS este una potrivita profilului acestuia. Concluziile si feedback-ul cu privirea la posibilitatea inscrierii copilului la RGS sunt oferite pe loc, in cadrul sesiunii de evaluare. Durata acesteia este de 90 de minute.
Programarile pentru evaluarea prescolarilor se pot face aici https://bit.ly/43U3bxf
sau la 0730 512 861, office@giftedschool.ro;


Indiferent de varsta celor carora se adreseaza, evaluarile si testarile sunt urmate de discutii ale parintilor cu un psiholog si un reprezentant al RGS.


Oferte speciale la inscrierea copiilor pentru anul scolar 2023-2024
Pe intregul parcurs al lunii august, taxele de scolarizare RGS beneficiaza de promotii si oferte speciale, dupa cum urmeaza:
• Scutire de la plata taxelor de inscriere (250 euro pentru scoala si liceu si 100 euro pentru gradinita) la RGS, pentru primii 10 elevi inscrisi intre 4 si 31 august 2023;
• Reducere de 10% din valoarea totala a programului educational, odata cu cel de-al doilea frate inscris, in cazul in care doi sau mai multi copii care apartin aceleiasi familii frecventeaza cursurile Romanian Gifted School, indiferent de varsta acestora;
• Reducere de 8% din valoarea totala a programului educational, la plata integrala a taxei de scolarizare anuala;
• Reducere de 5% din valoarea totala a programului educational, la plata semestriala (in doua transe);


Aceste discounturi se aplica taxelor de scolarizare ale caror valori sunt diferite in functie de ciclul educational. Taxa de scolarizare pentru elevii de ciclu primar si gimnazial (varstele 5– 16 ani) este de 9000 euro/an, in timp ce pentru elevii de liceu (16-19 ani) se plateste o taxa in valoare de 12.500 euro/an. In ceea ce priveste gradinita, taxele anuale ce acopera programul educational al acesteia este de 5400 euro/an pentru programul scurt (orele 08.00 – 12.00) si 7200 euro/an in cazul programului lung (orele 08.00 – 16.00)


Mai multe informatii despre taxe si burse aici:
• Web: https://giftedschool.ro/taxe-si-burse/
• 📞 0730 512 861
• office@giftedschool.ro

Inapoi la lista de stiri