Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

China reprezinta, conform unui raport intocmit in anii 2000, consumatorul de carne de porc numarul I pe plan mondial.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cativa gandaci joaca fotbal intr-o cana.
Deodata unul zice :
-Data viitoare jucam in cupa!

› vrei mai mult

Rezultatele echipei Romaniei la Olimpiada Internationala de Filosofie (Olanda, 2017)

31 Mai 2017


Lotul olimpic de filosofie a obținut o medalie de  argint la a XXV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Filosofie (IPO), desfășurată în perioada 25-28 mai, la Rotterdam.



Performanța a fost reușită de Mihnea Bâlici, elev la Colegiul Național „Calistrat Hogaș" din Piatra Neamț. Din echipă a făcut parte și Maria Persu, elevă la Colegiul Național „Sfântul Sava” București. Cei doi liceeni au obținut participarea în urma rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Filosofie și la testul de limbă străină.



Tema generală a competiției din acest an a fost „Tolerance” (Toleranță) și a prilejuit prezentări și dezbateri academice, atât pentru elevi, cât și pentru profesorii prezenți. Au participat peste 90 de concurenți din 45 de țări (Europa, Asia, America de Nord și America de Sud).



La evaluarea lucrărilor au participat prof. Elena Florina Oțet, membru fondator al olimpiadei și membru al juriului internațional și prof. Eugen Stoica, membru al juriului și comitetului internațional.



Olimpiada Internațională de Filosofie a fost înființată în 1993 la inițiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia și Ungaria și este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate edițiile organizate până în acest moment și a găzduit de două ori această olimpiadă: în 1998, Brașov, și în 2008, la Iași. Ediția 2018 a IPO se va desfășura în Muntenegru.



Sursa: edu.ro

Inapoi la lista de stiri