Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai mare scoica de pe planeta este tridacna, din Marea Bariera de corali, cu lungimea de 1,5 m si o greutate de 300 kg.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi se intalni Lupul cu iepurele care purta la subrat o plasma de ultima generatie, la care lupul intreaba :
- Mai iepure, de unde ai tu plasma asta ca tu esti lefter.
- Ma lupule, azi m-a invitat vulpea la ea la o cafea si dupa juma de ora s-a dezbracat si mi-a zis ''Ia tot ce e mai bun de la mine''
Lupul:
-Si ??
- Si eu am luat plasma !

› vrei mai mult

Publicul Kinodiseea creste si se bucura!

07 Noiembrie 2011
Kinodiseea, festivalul internațional de film pentru copii, aflat la a treia ediție, a avut loc în perioada 1-6 noiembrie la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, Cinema Eforie și Noul Cinematograf al Regizorului Român din București din cadrul Muzeului ?ăranului Român. Festivalul s-a încheiat aseară, după șase zile pline de veselie, aplauze și emoții. Copii și părinți, dar și cinefili de toate vârstele, au umplut sălile cinematografelor pentru a viziona o selecție a celor mai bune pelicule pentru copii și familie din întreaga lume, 12 lungmetraje și 12 scurtmetraje în premieră națională. Cea de-a treia editie Kinodiseea a inclus și o retrospectivă a celor mai aclamate filme poloneze pentru copii ale tuturor timpurilor, Jerzy Moszkowicz si Eva Sobolewska (directoarea studioului de animatie din Poznan) fiind invitații speciali ai acesteia. Publicul Kinodiseea crește de la an la an iar la aceast ediție, peste 8000 de persoane au participat la evenimentele din cadrul festivalului, proiecții de film, ateliere de actorie, montaj, scenografie, dans, de costume, origami și altele, la spectacolele de circ și dans, la balul mascat și la Ziua Porților Deschise, unde micuții au pătruns în culisele cinematografiei direct din camera de proiecție.


Publicul Kinodiseea creste si se bucura!

Duminică, la ora 17:00, înainte de proiecția de închidere a festivalului, pelicula Viață de pisică (r. Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2010), cel mai bun film francez pentru copii al anului 2010, cu peste 100 000 de intrări în Franța în primul weekend de la lansare, a avut loc gala de decernare a premiilor Kinodiseea, unde cele două jurii, cel de copii și juriul ECFA (Asociația Europeană a Fimului pentru Copii), format din directorii unora dintre cele mai importante festivaluri de film pentru copii din lume, au ales câștigătorii dintre cele șase filme aflate anul acesta în competiție. Juriul format din șase copii cinefili și talentați (Anastasia Rădulescu, Brenda Ștefănescu, Marcu Andrei Solomon, Maria Nițulescu, Mihnea Iancu și președintele juriului, Sophia Neacșu) a acordat Premiul pentru cel mai bun lungmetraj pentru copii și Premiul pentru cel mai bun scenariu filmului Mâinile Sus! (r. Romain Goupil, Franța, 2010), film care s-a bucurat de peste 80.000 de intrări în primele două săptămâni de la lansarea în Franța. Premiul pentru cea mai bună interpretare a fost câștigat de actrița Jules Ritmanic pentru rolul Blaise din aceeași peliculă, Mâinile Sus! (r. Romain Goupil, Franța, 2010). Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj a fost decernat filmului Eu sunt rotund (I am Round, Mario Adamson, 2011).


Publicul Kinodiseea creste si se bucura!

Membrii juriului ECFA, Petr Koliha, directorul Festivalului Internațional de Film pentru Copii de la Zlin (Cehia), Celine Ravenel, director artistic al festivalului de film pentru copii Cine-Jeune (Franța) și Even Thunes Jensen, selecționer pentru festivalul internațional de film pentru copii din Kristiansand (Norvegia) au acordat Premiul ECFA pentru cea mai bună producție europeană peliculei Decolarea (r. Ian Power, Irlanda, 2010) “Filmul este bazat pe o poveste reală, este plină de umor cald, actorie bună și are un mesaj universal despre relațiile interumane.” Premiul a fost înmânat Excelenței Sale, ambasadorului Irlandei la București, John Moharan. Filmul Kooky (r. Jan Sverak, Cehia, 2010) a fost distins cu o mențiune specială “pentru calitatea artistică ieșită din comun și stilul de animație impresionant”. Premiul a fost preluat de directorul Centrului Ceh din București, Rene Kubasek


Publicul Kinodiseea creste si se bucura!
Inapoi la lista de stiri