Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Afida este o insecta daunatoare plantelor. Afidele ataca nenumarate tipuri de plante, de la cereale, la legume si flori.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Patru barbati au intrat in atelierul unui faimos pictor modernist, l-au fortat sa deschida seiful, l-au legat, dupa care au luat tot ce au putut: banii, televizorul, bijuteriile si alte lucruri de valoare. A doua zi, artistul a fost gasit de prieteni si acestia au sunat imediat la politie.
- Poti sa-i identifici pe hoti?- a intrebat politistul
- Cu siguranta- a raspuns pictorul. Aceasta este una dintre cele mai mari calitati ale mele. Iar in munca mea trebuie sa tin minte cum arata lucrurile. Voi incerca sa ii schitez.
S-a apucat de lucru si in cele din urma a dat politiei schita. Urmatoarea zi, politistii au arestat un bou, un dansator chior, un camion de gunoi si Hotelul Blue Diamond!

› vrei mai mult

Proiect de lege privind modificarea numarului de absente nemotivate

14 Februarie 2023

elevi absenti

Recent, autoritatea suprema din invatamant a pus in dezbatere publica un proiect de lege privind modificarea numarului de absente nemotivate ce atrage dupa sine scaderea notei la purtare.



La cate absente nemotivate se scade nota la purtare? Anuntul momentului de la Ministerul Educatiei


Ministerul Educatiei pregateste noi schimbari pentru elevi. In prezent, elevii sunt pasibili de scaderea notei la purtare atunci cand acumuleaza mai mult de 10 absente nemotivate de la cursuri in decursul unui semestru; este o prevedere stipulata la articolul 27 al Statutului Elevului. Pentru toti elevii din invatamantul preuniversitar, la fiecare 10 absente nemotivate pe semestru, din totalul orelor de studiu, sau la 10% absente nejustificate din numarul de ore pe semestru la o disciplina sau modul, va fi scazuta nota la purtare cu cate un punct.

Citeste mai mult in site-ul copilul.ro

Inapoi la lista de stiri