Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai jos continent este Europa, aflat la 340 m deasupra nivelului marii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Te felicit, draga mea, ii spune sotul vazind cum consoarta pune telefonul in furca. E cea mai scurta convorbire telefonica cu o prietena de-a ta, de cind ne-am casatorit. Un adevarat record: numai doua ore!
- Lasa ironiile! N-a fost nici o prietena. Era o necunoscuta, pur si simplu femeia gresise numarul.

› vrei mai mult

Primul manual de educatie rutiera pentru copii

10 Noiembrie 2020

Asociatia EDIT prin proiectul "Ora de Educatie Rutiera", initiativa parte a Programului National "Romania in Siguranta" si Editura Corint lanseaza astazi primul manual de educatie rutiera pentru copii - Ora de Educatie Rutiera. Vio si Rica prin oras.


Manualul, singurul de acest gen tiparit in ultimii zece ani, contine ilustratii, teorii si activitati pentru dezvoltarea educatiei rutiere la copii, cu accent pe responsabilitate. Elementele si siguranta din trafic, semnalele politistului, folosirea tehnologiei pe strada sau regulile in cazul transportului cu bicicleta sunt doar cateva dintre subiectele explicate pe intelesul celor mici.


Manual de Educatie Rutiera


"Acest manual reprezinta incununarea eforturilor depuse pentru initiativa Ora de educatie rutiera - cel mai structurat proiect de acest gen. Ne dorim pentru generatiile care vin sa invete despre siguranta lor, despre cum pot avea singuri grija de ei si cum pot evita riscurile in trafic. Suntem increzatori pentru ca avem alaturi cadre didactice si parinti care se implica activ in educarea copiilor si speram ca in timp sa reusim sa imbunatatim statisticile ingrijoratoare din acest moment", a spus Liviu Zorila, fondatorul Asociatiei EDIT.


"Ne bucuram sa aducem pe piata din Romania, impreuna cu Asociatia EDIT, un material unic, extrem de util copiilor, parintilor si cadrelor didactice. Avand ca indrumatori doua personaje super simpatice, vulpita Vio si iepurasul Rica, siguranta in trafic si respectarea regulilor de circulatie devin actiuni normale, care transforma orice copil intr-un cetatean responsabil. Va invitam sa pornim impreuna la drum!",a spus Flori Mihalache, director PR Editura Corint.


Conform Raportului Comisiei Europene despre statisticile privind siguranta rutiera pentru anul 2019, publicat la data de 11 iunie 2020, Romania se situeaza pe ultimul loc al clasamentului. Astfel,aRomania este cea mai nesigura tara in ceea ce priveste siguranta rutiera cu 96 de decese la milionul de locuitori, cifra ce reprezinta aproape dublul mediei UE, care este de 51 de decese la milionul de locuitori. Mai mult, aceste cifre ridicate au impact si la nivel financiar, costurile sociale estimate ale accidentelor de circulatie din Romania, conform Autoritatii Rutiere Romane, fiind in jurul valorii de 1.082.964,44 euro/deces si 168.569,09 euro/accident grav.


O parte semnificativa a profitului rezultat in urma comercializarii acestei carti va fi reinvestita pentru a implementa proiectul "Ora de Educatie Rutiera" in cat mai multe gradinite si scoli din toata tara.


"Ora de Educatie Rutiera" este un proiect dezvoltat de Asociatia EDIT, implementat in parteneriat cu Politia Romana, I.G.S.U si Ministerul Educatiei si Cercetarii. in total, prin intermediul acestui proiect am ajuns la peste 100.000 de beneficiari: prescolari, scolari si liceeni, atat din Bucuresti, dar si din tara.

Inapoi la lista de stiri