Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Chrysopa Carnea este o insecta benefica plantelor. Desi adultii se hranesc cu miere de nectar, polen si afide, larvele sunt pradatori activi si se hranesc cu afide si alte insecte mici. Aceasta insecta este folosita in combaterea biologica a daunatorilor de insecte pe culturi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

2 nebuni:ce am in mana?
un purice!
nu
un gandacel!
nu.
un elefant!!!!
aha, ai tras cu ochiu.

› vrei mai mult

Patru medalii obtinute de olimpicii romani la Balcaniada de Geografie 2017

03 Iulie 2017
Lotul olimpic de geografie a cucerit două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz la a III-a ediție a Olimpiadei Balcanice, desfășurată în perioada 25-30 iunie, la Ruše (Slovenia). Rezultatul a plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.



Medaliile de aur au fost obținute de Ioana Andrada Pantelimon (clasa a XI-a/Complexul Educațional „Lauder Reut” din București) și Răzvan Marian Popescu (clasa a IX-a/Colegiul Național „Sf. Sava” din București). Cristian Manuel Foșalău (clasa a XI/Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași) și-a adjudecat o medalie de argint, în timp ce Ana-Maria Cotun (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicu Gane" din Fălticeni) și-a trecut în palmares o nouă medalie de bronz, la fel ca anul trecut.



Potrivit regulamentului competiției, fiecare echipă este compusă din 4 elevi și 2 profesori coordonatori (Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean de la Colegiul Național din Iași). Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) și o probă multimedia.Selecția echipei s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie, organizată la Oradea, în aprilie 2017.



La ediția curentă au participat 14 echipe din 5 țări.



Lotul României revine în țară sâmbătă 1 iulie, ora 15:30, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri