Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

O furnica poate trage de 30 de ori si cara de 50 de ori greutatea corpului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce studiezi acolo?
-Geografia.
-Poti sa-mi spui unde se afla Spania?
-La pagina 75...

› vrei mai mult

Ministerul Educatiei aplica masurile de debirocratizare aprobate prin OUG 41/2016

03 August 2016
Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a aprobat astăzi, 2 august, un ordin potrivit căruia dispozițiile OUG 41/2016 se aplică în Ministerul Educației, în instituțiile aflate în coordonarea/subordonarea Ministerului Educației, în unitățile de învățământ preuniversitar și în instituțiile de învățământ superior.



Ordinul de ministru va fi distribuit tuturor instituțiilor din sistemul național de învățământ în vederea acceptării în relația cu cetățenii a  documentelor conform cu originalul în locul celor autentificate notarial.



Reamintim că prin Ordonanța de urgență nr. 41/2016, Guvernul României a adoptat mai multe măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale. Potrivit acestui act normativ, fiecare instituție publică și organ de specialitate al administrației publice centrale este obligat să elimine cerința de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul de către funcționarul competent.



De asemenea, instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale care solicită copia în format fizic pe hârtie după actul de identitate drept condiție pentru furnizarea unui serviciu public sunt obligate să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail, asigurând condițiile prevăzute de reglementările legale privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri