Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


In aceasta zi vei lua parte la o discutie foarte importanta cu prietenii, daca stii sa-ti sustii punctul de vedere, vei obtine respectul si admiratia grupului.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Contele Alessandro Volta a inventat bateria in secolul XVIII.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bulisor, iesi la tabla si gaseste America de Nord! zice invatatoarea. Merge Bulisor la tabla si arata America de Nord pe harta. - Bravo! zice invatatoarea. Trulisor, ia spune-ne tu cine a descoperit America. - Bulisor

› vrei mai mult

Lupta impotriva abandonului scolar

09 Noiembrie 2023

Lupta impotriva abandonului scolar

Daruieste un strop de magie cu fiecare jucarie: Lidl Romania vrea sa doneze cu ocazia Craciunului peste jumatate de milion de lei pentru a continua lupta impotriva abandonului scolar


In ultimul an, Lidl Romania a facut investitii de peste 11 milioane de lei in programe dezvoltate impreuna cu societatea civila dedicate sprijinirii educatiei incluzive si echitabile. Retailerul isi propune sa continue aceste investitii, astfel ca, pentru fiecare jucarie achizitionata din magazinele Lidl in perioada 9 noiembrie – 31 decembrie 2023, Lidl va dona cate 1 leu catre World Vision Romania. Suma astfel stransa va contribui la prevenirea abandonului si absenteismului scolar si va fi investita de catre World Vision Romania in dezvoltarea programului strategic Paine si Maine, demarat inca din 2016, impreuna cu Lidl Romania ca partener fondator.


Principala cauza a abandonului scolar timpuriu in zonele vulnerabile o reprezinta limitarea posibilitatilor materiale. Romania are cel mai mare procent (85%) din UE de copii din familii cu un nivel slab de educatie (cel mult gimnaziul absolvit de catre unul dintre parinti) care se confrunta cu deprivari materiale, potrivit celui mai recent studiu realizat de Eurostat. In 10 tari, din cele 27 de state membre ale UE, peste jumatate dintre copiii din gospodarii cu nivel scazut de educatie au probleme in ceea ce priveste satisfacerea nevoilor de baza. Cele mai mari provocari cu care se confrunta zilnic copii din familii cu situatii financiare precare sunt: lipsa rechizitelor si a hainelor pentru scoala, imposibilitatea de a-si asigura macar cele 3 mese principale ale zilei, accesul limitat la dispozitive digitale, imposibilitatea de a obtine ajutor la teme atunci cand au dificultati, lucru cauzat de cele mai multe ori de lipsa pregatirii educationale a parintilor sau bunicilor care au grija de acestia.


„Credem ca, indiferent de mediul din care provin, toti copiii au dreptul la educatie si mai credem ca, si anul acesta, putem dona mai mult de jumatate de milion de lei ca urmare a campaniei din magazinele noastre, din perioada sarbatorilor de iarna. Suma vine in completarea contributiei financiare pe care o facem an de an in programe de educatie, asa cum este Paine si Maine, programul catre care vom dona cate 1 leu pentru fiecare jucarie cumparata din magazinele Lidl. Le multumim clientilor nostri care ne demonstreaza de fiecare data ca fiecare fapta conteaza pentru un viitor mai bun”, a spus Maria Mihai, Director de Comunicare si CSR, Lidl Romania.

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, fiecare jucarie achizitionata din magazinele Lidl inseamna sprijinirea copiilor din medii defavorizate pentru a avea acces la educatie incluziva de calitate si speranta construirii unui viitor mai bun pentru acestia. Clientii Lidl Romania se pot implica in mod direct si pot oferi un strop de magie copiilor aflati in risc de abandon scolar, iar fiecare jucarie achizitionata in perioada 9 noiembrie – 31 decembrie inseamna 1 leu donat catre World Vision Romania. Astfel, aproape 480 de copii din judetele Vaslui, Valcea, Cluj si Dolj care sunt beneficiari ai sprijinului oferit de Lidl proiectului Paine si Maine vor putea beneficia si in anul 2024 de un pachet integrat pentru a-i sprijini sa mearga la scoala. Datorita proiectului Paine si Maine, copii inscrisi in program din clasele P-IV primesc zilnic o masa calda si doua ore remediale, rechizite, haine si alimente in functie de nevoi, ateliere de dezvoltare personala, educatie non-formala si tabere de vara.

Gama de jucarii din oferta participanta la campanie include jucarii din lemn, jocuri de construit, jucarii educative si multe alte surprize, printre care si o jucarie de plus speciala pentru un Craciun magic: Rocky, un raton care poate aduce magie in perioada sarbatorilor de iarna. Poate fi cadoul perfect pentru cel mic, care are nevoie de un nou prieten, poate salva ziua cuiva care are nevoie de sprijin si incurajare sau poate fi o simpla dovada a magiei de Craciun. Ratonul Rocky va fi disponibil in toate magazinele Lidl din tara, incepand cu data de 9 noiembrie. Toata colectia de jucarii poate fi consultata aici.



De-a lungul ultimilor sase ani, in satele unde este implementat programul Paine si Maine de catre Fundatia World Vision Romania, cu sprijinul Lidl Romania, prezenta la scoala a copiilor din clasele P-IV a crescut chiar si cu peste 40%. Totodata, 96% dintre directorii scolilor inscrise in programul fundatiei spun ca atat masa calda, cat si orele remediale ii ajuta foarte mult in prevenirea abandonului scolar. Mai ales in conditiile in care 2 din 10 copii de la sate spun ca familia le asigura doar uneori sau nu le asigura niciodata suficienta mancare, iar unu din patru elevi din ciclul primar spune ca nu primeste ajutor atunci cand nu se descurca la teme.

Inapoi la lista de stiri