Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un politist opreste in trafic o masina care mergea in zig-zag si-l intreaba pe conducatorul auto, pregatindu-se sa scrie procesul verbal:
- Ce-ati baut?
- Trece acolo 7-8 beri, ca sigur nu stii cum se scrie "sauvignon blanc"...

› vrei mai mult

Cultura generala

Cele mai multe bacterii sunt benefice pentru oameni, unele insa ne pot imbolnavi. Unele bacterii sunt necesare pentru a ne mentine sanatosi.

› vrei mai mult

Liceenii sunt invitati sa descrie universitatea ideala intr-un concurs cu premii in bani si burse

04 Noiembrie 2022

Liceeni

„Cum arata universitatea ideala?” este intrebarea la care liceenii sunt invitati sa raspunda prin eseuri sau printr-o inregistrare video in care isi sustin punctul de vedere. Concursul, organizat de Bucharest International School of Management in parteneriat cu British Council si Consiliul Municipal al Elevilor Bucuresti, se desfasoara incepand cu aceasta luna si se incheie pe 17 ianuarie. Inscrierile, atat text cat si video, vor fi selectate de un juriu format din reprezentanti ai BISM si ai partenerilor, profesionisti din diverse domenii, de la publicitate, comunicare digitala pana la jurnalisti si antreprenori.


„Ne propunem sa cream o oportunitate pentru elevi sa-si exprime dorintele si nevoile in ceea ce priveste educatia universitara, un element esential in formarea profesionala a tinerilor. Credem ca mediul academic trebuie sa tina pasul cu vremurile, dar si sa pastreze un dialog permanent cu publicul tinta, adica cu elevii, pentru a raspunde asteptarilor lor. Experienta noastra, la BISM, legata de programul de licenta dezvoltat in parteneriat cu o universitate din Marea Britanie, ne-a aratat ca discutiile cu tinerii pot da nastere unor schimbari de perspectiva importante si invitam persoanele din toate domeniile sa afle ce contin lucrarile premiate. E posibil sa fie surprinse! De asemenea, oferind burse BISM, speram ca acesti liceeni care isi exprima parerea sa ni se alature ca studenti in viitor”, a spus Radu Atanasiu, Decan Asociat Bucharest International School of Management si membru al juriului.


"O educatie in Marea Britanie iti ofera acces la multe oportunitati in viitor. Dar daca ai angajamente care te impiedica sa te muti in Marea Britanie, ai putea sa-ti transformi viata si perspectivele de cariera cu o diploma britanica obtinuta in Romania. Educatia transnationala inseamna acces la programele de studii universitare din Marea Britanie oferite in Romania, cu optiunea de a studia o parte dintre cursuri in Marea Britanie. Astfel, poti beneficia de avantajul ambelor sisteme de educatie. Prin aceasta competitie, ii invitam pe elevi sa-si imagineze cum va fi viitorul educatiei universitare, care va fi cel mai bun mod de a accesa educatie de calitate de oriunde”, a spus Andrew Glass, Country Director British Council Romania si membru al juriului.

Toate lucrarile inscrise trebuie sa respecte urmatoarele reguli: sa fie in limba engleza si sa nu depaseasca 250 de cuvinte, respectiv 2 minute si 30 de secunde, in cazul inregistrarilor video. Regulamentul integral se gaseste pe pagina concursului: https://bism.ro/imagine-the-university-of-the-future/


“Invatamantul ideal are la baza centrarea adevarata pe nevoile si dorintele elevilor. Fiind un tel constant pe care il avem in minte, sustinem orice demers care ne aduce mai aproape de el, oferind astfel de oportunitati elevilor”, a spus Delia Glavan, presedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucuresti si membra a juriului.


Premiul intai va beneficia, la alegere, de o bursa integrala de un an la BISM sau de suma de 500 de euro. Premiul al doilea va primi o bursa partiala de 1,500 de euro la BISM, iar al treilea, o bursa de 1,000 de euro. In plus, toti premiantii vor avea acces la evenimentul BISM Winter Camp, o oportunitate pentru liceeni de a cunoaste profesionisti din mediul de afaceri si de a lucra la solutionarea unor provocari reale. Alte premii speciale, oferite de juriu, sunt: taxa acoperita pentru un examen Cambridge English, oferit de British Council, si acces la un curs de media-literacy sustinut de Monica Jitariuc, consultanta de comunicare si trainer.
BISM Essay Competition


Inapoi la lista de stiri