Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Doua blonde la supermarket:
- Ia uite, pe cutia de lapte scrie "Deschide aici" si eu o deschid mereu acasa...

› vrei mai mult

Cultura generala

Femela cangur este de peste 30 000 de ori mai mare decat puiul de cangur nou-nascut.

› vrei mai mult

Lansare carte - Urmandu-si instinctul: povestiri anecdotice cu animale

28 Iunie 2022

Afis eveniment Lansare de carte Urmandu-si instinctul

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”
si Editura ARCB va invita la lansarea cartii „Urmandu-si instinctul: povestiri anecdotice cu animale”, semnat de E. S. Mons. Miguel Maury Buendía, Nuntiul Apostolic al Sfantului Scaun în Romania si Republica Moldova.


Evenimentul va avea loc joi, 30 iunie 2022 de la ora 18:00, la sediul Muzeului din sos. Kiseleff nr. 1, si se va bucura de prezenta autorului cartii, E. S. Mons. Miguel Maury Buendía, a dlui dr. Luis Ovidiu Popa, directorului Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, a dnei Diana Turconi, scriitoare, si a dnei Ana Gentea, traducatoarea cartii.


De mult timp prietenii mei m-au îndemnat sa pun pe hartie întamplarile pe care le povesteam despre animale, declara E. S. Mons. Miguel Maury Buendía. Drept care acum, la o varsta respectabila si cu ceva timp la dispozitie, am considerat ca este un moment potrivit sa pun mana pe stilou, ca autor, si sa încerc sa scriu ceva pe cat posibil original, frumos si adevarat, fara pretentia de a elabora un tratat de zoologie sau, cu atat mai putin, o carte de fabule – au trecut vremurile fabulistilor si ale iluministilor. Singura mea intentie a fost sa consemnez fapte de viata care ar fi ramas probabil neobservate, daca nu as fi facut efortul de a mi le aminti si a le pune în ordine; de aceea, în cele din urma, cartea a capatat un caracter aproape autobiografic.


Sunt convins ca fiecare dintre noi ar putea spune povesti asemanatoare. Ideea este ca pe acestea le-am trait personal si, prin transformarea lor în exercitiu literar, au devenit – pe masura ce scriam, o introspectie în cautarea amintirilor si a explicatiilor, asa încat întamplari banale, traite superficial, au capatat o consistenta pe care nu o intuisem, nici nu o sesizasem mai înainte, fara a prezenta totusi lucrurile traite ca pe niste mistere ce nu vor putea fi nicicand lamurute pe deplin.”


Evenimentul va fi punctat de un intermezzo muzical si va fi urmat de o sesiune de autografe.
Va asteptam cu drag!
Detalii: www.antipa.ro


Inapoi la lista de stiri

Shop Clopotel.ro