Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi ti-ai promis vei face miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica. Stii ca in ultimul timp ai neglijat aceasta activitate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Sursele principale de energie care NU polueaza sunt: energia eoliana (curenti de aer si vanturi), energia solara (se capteaza transformand energia soarelui in electricitate si caldura), energia geotermala (energia obtinuta din caldura de adancime a Pamantului) si apa curgatoare (energie hidraulica).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Medicul catre pacient:
- Aveti o boala contagioasa extrem de rara. O sa fiti mutat intr-o camera separata si acolo veti manca numai pizza si clatite.
- Si astea ma vor ajuta sa ma fac bine?
- Nu, dar asta-i singura mancare care incape pe sub usa!

› vrei mai mult

Lansare carte - Urmandu-si instinctul: povestiri anecdotice cu animale

28 Iunie 2022

Afis eveniment Lansare de carte Urmandu-si instinctul

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”
si Editura ARCB va invita la lansarea cartii „Urmandu-si instinctul: povestiri anecdotice cu animale”, semnat de E. S. Mons. Miguel Maury Buendía, Nuntiul Apostolic al Sfantului Scaun în Romania si Republica Moldova.


Evenimentul va avea loc joi, 30 iunie 2022 de la ora 18:00, la sediul Muzeului din sos. Kiseleff nr. 1, si se va bucura de prezenta autorului cartii, E. S. Mons. Miguel Maury Buendía, a dlui dr. Luis Ovidiu Popa, directorului Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, a dnei Diana Turconi, scriitoare, si a dnei Ana Gentea, traducatoarea cartii.


De mult timp prietenii mei m-au îndemnat sa pun pe hartie întamplarile pe care le povesteam despre animale, declara E. S. Mons. Miguel Maury Buendía. Drept care acum, la o varsta respectabila si cu ceva timp la dispozitie, am considerat ca este un moment potrivit sa pun mana pe stilou, ca autor, si sa încerc sa scriu ceva pe cat posibil original, frumos si adevarat, fara pretentia de a elabora un tratat de zoologie sau, cu atat mai putin, o carte de fabule – au trecut vremurile fabulistilor si ale iluministilor. Singura mea intentie a fost sa consemnez fapte de viata care ar fi ramas probabil neobservate, daca nu as fi facut efortul de a mi le aminti si a le pune în ordine; de aceea, în cele din urma, cartea a capatat un caracter aproape autobiografic.


Sunt convins ca fiecare dintre noi ar putea spune povesti asemanatoare. Ideea este ca pe acestea le-am trait personal si, prin transformarea lor în exercitiu literar, au devenit – pe masura ce scriam, o introspectie în cautarea amintirilor si a explicatiilor, asa încat întamplari banale, traite superficial, au capatat o consistenta pe care nu o intuisem, nici nu o sesizasem mai înainte, fara a prezenta totusi lucrurile traite ca pe niste mistere ce nu vor putea fi nicicand lamurute pe deplin.”


Evenimentul va fi punctat de un intermezzo muzical si va fi urmat de o sesiune de autografe.
Va asteptam cu drag!
Detalii: www.antipa.ro

Inapoi la lista de stiri