Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Inta-o intarsectie sa ciocnesc masinile lui Eminem, Donna Summer sa Britney Spears. Iese Donna Summer din masina sa spune:
-Sorry.
Iese Eminem sa spune :
-Sorry to.
Iese Britney sa spune:
-Sorry three.

› vrei mai mult

Cultura generala

Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel")

› vrei mai mult

Invitatie de 1 Martie la Muzeul Antipa

28 Februarie 2023

Invitatie de 1 Martie la Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” ureaza tuturor doamnelor si domnisoarelor o primavara minunata si le ofera-n dar, de Martisor, intrarea gratuita la Muzeu!


In aceasta perioada, cei care ne trec pragul pot descoperi expozitia temporara „Creaturi ascunse”, care te provoaca sa descoperi universul fascinant al unor misterioase creaturi!


Cu aceasta ocazie, veti afla de ce unele animale sunt atat de frapante prin aspectele lor, incat parca ar striga de la distanta: „priviti-ne!”, in timp ce altele, de o discretie desavarsita, nu stiu cum sa se strecoare mai neobservate. Studierea modului de viata al animalelor este in masura sa raspunda la aceste intrebari, iar „Creaturi ascunse” ofera vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune in lumea unor vietati misterioase, care provin din locuri exotice si greu accesibile noua.


Va invitam asadar miercuri, 1 Martie 2023, intre orele 10.00 – 18.00, sa petreceti momente frumoase alaturi de noi la Muzeu!


Inapoi la lista de stiri