Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Coloniile de furnici se razboiesc intre ele. Furnicile ratacite pe domeniul altei colonii pot fi in pericol.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce animal se invarte de cele mai multe ori dupa moarte?
Puiul rotisat.

› vrei mai mult

Impreuna avem puterea sa Daruim Craciun copiilor cu cerinte educationale speciale!

15 Decembrie 2021

Daruieste de Craciun


Asociatia FDP - Protagonisti în Educatie deruleaza în luna decembrie campania „Daruieste Craciun acolo unde nu exista”, cu scopul de a atrage fonduri pentru a-i putea sustine, si în anul 2022, pe cei peste 350 de copii din medii defavorizate implicati în programele dedicate combaterii abandonului scolar si facilitarii incluziunii lor sociale.


Pentru acesti copii, Craciunul este în alb si negru, nu încarcat cu emotie si plin de magie asa cum îl vedem noi. Pentru ei, Craciunul înseamna doar o zi mai trista decat toate celelalte. Cum sa te bucuri cand toti copiii de pe strada ta au primit dulciuri, jucarii, au împodobit bradul si, cel mai important, sunt alaturi de parinti si bunici, stransi cu totii în jurul mesei de Craciun? Iar tu nu ai primit nici acum vizita lui Mos Craciun, tatal tau este plecat în strainatate si mama bolnava sau plecata toata ziua la lucru?


Anul acesta, asociatia FDP a înfiintat în Bucuresti centrul de zi WONDER, serviciu social licentiat care ofera gratuit consiliere si suport copiilor cu cerinte educationale speciale (CES), dar si parintilor acestora. Centrul WONDER sprijina, în prezent, 50 de copii din medii defavorizate care sunt diagnosticati cu tulburari specifice de învatare, ADHD, tulburari comportamentale si afective etc.


Cu ajutorul terapiilor specifice la care iau parte saptamanal în centrul WONDER, copiii fac progrese remarcabile. Doar în anul 2021 au beneficiat, cu ajutorul echipei de terapeuti si logopezi ai asociatiei, de peste 2.000 de ore de terapie. Costurile lunare de sustinere a unui copil depasesc însa 750 RON, o suma pe care organizatia reuseste cu greu sa o acopere.


Acum, într-o perioada în care magia Craciunului ne inunda sufletele cu bunatate si ne face mai darnici, ei va invita sa sustineti terapiile acestor copii si sa fiti parte din lumea lor, o lume a binelui care le ofera copiilor vulnerabili un spatiu sigur de dezvoltare, suport psiho-emotional si sansa la o copilarie normala.


Cum îi putem ajuta?




  • Printr-o donatie aici: https://daruieste-craciun.fdpsr.ro/;




  • Trimiteti SMS la 8844 cu textul „AJUT” si donati lunar 2 EURO;




  • Directionati 20% din impozitul pe venit / profit al afacerii, contract de sponsorizare aici.




Alinuta este unul dintre cei 50 de copii cu CES care beneficiaza lunar de sprijinul asociatiei FDP Protagonisti în Educatie. Ea sufera de Sindromul Asperger, tulburare comportamentala din spectrul autist, o afectiune care o face putin mai diferita, avand mari dificultati de învatare, concentrare si comunicare. Alinuta nu prea are prieteni, iar interactiunile cu colegii de la scoala sunt foarte dificile. Adesea, copiii din clasa o tachineaza si se comporta urat cu ea, percepand-o ca fiind un copil diferit si înlaturandu-o din cercul lor. Chiar si cu aceste tulburari, ea este o copila tare isteata si iubitoare, care simte nevoia sa fie ascultata si acceptata.


Din pacate, tristetea Alinutei nu ramane doar la scoala. Ea traieste în conditii modeste împreuna cu mama sa, fratele mai mare si bunica materna. Tatal a plecat din tara de peste 10 ani si aproape ca a uitat de ei. Mama sa, stefana, din cauza lipsurilor materiale, a fost nevoita sa lucreze chiar si 20 de ore pe zi. Problemele de sanatate nu au întarziat sa apara, iar epuizarea a adus-o la un pas de moarte. În acele momente extrem de grele, Alinuta si fratele sau au ramas singurul ei sprijin. Spaima de a-si vedea mama la pat, neputincioasa, saracia si lipsa iubirii paterne i-au produs traume adanci, pe care niciun copil nu ar trebui sa le cunoasca.


De curand, Alinuta a început terapiile specificebolii ei în centrul de zi WONDER, iar progresele se observa deja. Zambetul ei si bucuria de a interactiona cu ceilalti copii din centru ne arata ca este pe drumul cel bun. Craciunul acesta are o singura dorinta: sa stie Mos Craciun ca a fost cuminte si sa nu o mai ocoleasca si anul acesta. Vrea sa fie si ea la fel ca ceilalti, sa-i fie mama sanatoasa si sa se întoarca tatal lor din strainatate.


Printre prietenii Alinutei de la Centrul WONDER se afla Maria, diagnosticata cu dislexie si ADHD si Laurentiu, un baietel care sufera de tulburari emotionale si de limbaj în urma traumelor repetate suferite în trecut.


Sprijinul tau înseamna pentru copiii sprijiniti de Asociatia FDP - Protagonisti în educatie mai mult decat o jucarie de Craciun sau dulciuri. Daruind Craciun pentru ei înseamna peste 3000 de ore de terapie pe care le vom putea oferi anul viitor, înseamna sprijin personalizat din partea specialistilor, înseamna un loc în care copiii învata ca lumea din jur le este alaturi.


Fii si tu alaturi de ei, arata-le ca Mos Craciun chiar exista!


Doneaza ore de terapie si daruieste-le Craciun pentru tot anul. 


Asociatia FDP - Protagonisti în Educatie a fost înfiintata în anul 1996 si are misiunea de a promova demnitatea umana a celor mai dezavantajate persoane din comunitatile din tara, pornind de la experienta fiecaruia dintre ei si implicandu-i ca adevarati protagonisti ai vietii lor. Asociatia sprijina anual peste 1400 de persoane din medii defavorizate si implica în activitati educative si sportive peste 350 de copiivulnerabili prin doua programe de baza ale organizatiei: Centrul de zi WONDER, scoala Sociala Sportiva, dar si prin interventii punctuale în Bucuresti si Dambovita.


Contact: bucuresti@fdpsr.ro


Website: https://www.fdpsr.ro/


Facebook: https://www.facebook.com/fdp.protagonisti.in.educatie

Inapoi la lista de stiri