Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi trebuie sa ai grija la capriciile tale. Altfel vei avea de suferit pe plan sentimental, dar si financiar.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Francezul Barthelemy Thimonnier a inventat prima masina de cusut functionala.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Niste nebunii erau transportati cu avionul la un alt spital.Doctorul statea in cabina pilotului.La un moment dat vine sa verifice ce faceau nebuni,astia jucau fotbal ii numara sa vada dak sunt toti si lipseste unul:
-ma unde e Gigi Nebunul?
-e pe aripa avionului executa cornerul

› vrei mai mult

Impactul Orei de Educatie Rutiera asupra celor mai mici participanti la trafic

27 Octombrie 2021

Impactul Orei de Educatie Rutiera

1200 de elevi din 10 scoli ale Sectorului 3 au participat, timp de doua saptamani, la Ora de educatie Rutiera, o initiativa a Asociatiei EDIT, in parteneriat cu Politia Romana si Primaria Sectorului 3.
In 50 de minute de curs, un reprezentat al asociatiei cu formare psihopedagogicasi un agent de politie au transmis elevilor, intr-o maniera adaptata varstei, informatiile de baza privind siguranta participantilor la trafic.


Conform statisticilor Politiei Romane, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere se afla si indisciplina pietonilor. Aceasta se datoreaza in mare parte lipsei educatiei rutiere, care afecteaza si pe cei mai mici pietoni. in acest context Ora de educatie rutiera, o initiativa care face parte din Programul National "Romania in Siguranta", se adreseaza elevilor din ciclul primar, reusind sa starneasca interesul celor mici, care au oferit feedback-ul lor la sfarsitul lectiei.


"Mi-a placut: cum a comunicat cu noi; modul cum a prezentat doamna respectiva; faptul ca am invatat semnele de circulatie; cartea primita. Mi-ar placea sa mai particip la o astfel de activitate" declara un elev din clasa a III-a, scoala gimnaziala din Sectorul 3.


Cativa elevi au fost incantati de prezenta politistului, caruia ii puteau adresa intrebari: "Eu cred despre ora de educatie rutiera ca este o ora importanta, deoarece invatam semnele de circulatie, regulile de circulatie si putem pune intrebari unui politist", "Mie mi-a placut de politist ca ne spunea ce trebuie sa facem" – elevi clasa a III-a, scoala gimnaziala din Sectorul 3.


Multi dintre elevi au constientizat importanta educatiei rutiere atat pentru statutul de pieton, cat si pentru cel de sofer: "Mie mi s-a parut o ora educativa si importanta deoarece ne ajuta sa ne protejam pe noi si ne ajuta si ca pieton si ca sofer", "Am aflat multe lucruri utile. Am invatat cat de importanta este atentia cand traversez strada. Mi-ar placea sa particip din nou", "Mie, Ora de Educatie Rutiera mi-a placut foarte mult si am inteles foarte multe lucruri" – elevi clasa a III-a, scoala gimnaziala din Sectorul 3.


"Romania in Siguranta" este un program national de educatie care urmareste instruirea si informarea copiilor, tinerilor si adultilor in ceea ce priveste educatia pentru siguranta. Programul isi propune sa ajunga, cu lectii de educatie rutiera si prim-ajutor, la 5.000 de elevi din Bucuresti si din tara, pana la sfarsitul anului, si la peste 500.000 de copii si adolescenti, in urmatorii trei ani. Pe langa acestea, programul include si cursuri de conducere defensiva pentru tinerii soferi si cursuri de formare pentru cadre didactice si pentru politisti din toata tara. Programul "Romania in Siguranta" este initiat de Asociatia pentru Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului (EDIT), in parteneriat cu Politia Romana, Ministerul Educatiei, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Departamentul pentru Dezvoltare Durabila (DDD).


Asociatia pentru Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului (EDIT) este o organizatie neguvernamentala care dezvolta proiecte pe teme de educatie rutiera, educatie pentru situatii de urgenta si prim-ajutor. Asociatia a lansat in 2020 prima campanie online de educatie pentru prim-ajutor #LeapsaPentruViata, cu peste 1,5 milioane de vizualizari, in parteneriat cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU). Mai multe detalii despre activitatea asociatiei pe romaniainsiguranta.ro.

Inapoi la lista de stiri