Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Scoica Quahog (Arctica islandica) detine recorul pentru cea mai longeviva creatura de pe Planeta. Ea poate sa traiasca mai mult de 500 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

culmea vitezei:sa alergi de unul singur si sa iesi pe locul 2

› vrei mai mult

Filme in premiera nationala la Kinodiseea, editia a treia!

19 Octombrie 2011
 Festivalul international de film pentru copii Kinodiseea implineste anul acesta trei ani. Intre 1 si 6 noiembrie, copiii intre 6 si 14 ani, dar si publicul de toate varstele din Bucuresti, se vor putea bucura de o editie speciala. In acest an, Kinodiseea aduce in atentia publicului o serie de productii cinematografice internationale in premiera nationala, distinse la festivaluri precum Berlinale, Cannes, Miami, Sundance, Sidney. Filmele vor rula incepand cu acest an, la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City, la Cinema Eforie si la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Muzeul National al taranului Roman)


Kinodiseea

In acest an, Kinodiseea propune 12 filme de lungmetraj, premiate la festivaluri de film internationale, din tari precum Irlanda, Cehia, Franta, Noua Zeelanda, Germania, Olanda si Thailanda. Printre surprizele pe care le aduce editia a treia a festivalului se numara sectiunea de 12 scurtmetraje si retrospectiva dedicata celor mai bune filme poloneze din toate timpurile, sase lungmetraje premiate si apreciate international, inclusiv la Premiile Emmy, acompaniate de scurtmetraje. Publicul va avea sansa sa ii urmareasca pe marele ecran pe eroii copilariei Lolek si Bolek.

Juriul este si in acest an format din copii, carora li se vor alatura la aceasta editie trei profesionisti, membri ai European Children’s Film Association, precum Petr Koliha, directorul festivalului Zlin Children’s Film Festival, unul dintre cele mai durabile festivaluri de film pentru copii din lume.

Pe langa selectia de filme internationale pentru copiii de toate varstele, cei mici vor avea ocazia sa participe la workshopuri de actorie, montaj, costume, handmade, sustinute de profesionisti din aceste domenii si un workshop original realizat de scoala de limbi straine Lexis. Mai mult, micutii se vor bucura de nenumarate surprize, spectacole de circ, concerte live si bal mascat.

Kinodiseea ofera o sansa de dezvoltare culturala  si de educare a publicului tanar in arta cinematografica si un bun prilej de identificare a copiilor in randul personajelor de film.



Kinodiseea, fiecare copil are nevoie de un erou!



Festivalul este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sustinerea Primariei Sectorului 5, Primariei Generale a Capitalei, Centrului National al Cinematografiei, Administratiei Fondului Cultural National si are ca sponsor principal Apa Nova Bucuresti.



Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul http://www.kinodiseea.ro/ si http://www.facebook.com/kinodiseea sau contactati-ne pe adresa de e-mail delia@metropolisfilm.ro / 0726 190 708.
Inapoi la lista de stiri