Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima vineri din luna noiembrie se sarbatoreste ziua internationala a stiloului cu rezervor. La 25 mai 1827 Petrache Poenaru obtine Brevetul francez 3208 pentru "Condei portaret fara sfarsit, alimentandu-se singur cu cerneala". Inventia sa a revolutionat piata instrumentelor de scris. Tocul cu rezervor al lui Petrache Poenaru nu zgaria hartia si nu curgea.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Nu pot sa va casatoresc. Mireasa nu are decat 17 ani si ai nevoie de consimtamantul tatalui.
- Pai, cine credeti ca e individul care sta langa usa cu ciomagul in mana?

› vrei mai mult

Fii Mos Craciun pentru un copil special!

02 Noiembrie 2021

Fii Mos Craciun 2021!


Orice scrisoare trimisa de catre un copil catre Mos Craciun poarta in ea toate sperantele, dorintele si gandurile bune ale expeditorului. Literele asternute pe hartie, mai drepte sau mai incarligate, mai caligrafice sau mai “creative", mai serioase sau mai “poznase" sunt expresia cea mai sincera a visurilor si dorintelor copiilor…caci daca apropii scrisorile lor de ureche si asculti cu mare, mare atentie, ai sa le auzi bataile pline de speranta ale inimilor.


Asa ca noi, cei de la CONIL, ne-am asumat anul acesta rolul de oficiu postal si postasi certificati ai lui Mos Craciun, ca sa ne asiguram ca, in ciuda pandemiei si imposibilitatii elfilor de a strange scrisorile din intreaga lume, acestea vor ajunge totusi la destinatie.


Si asta nu e singura veste buna, caci ni s-au alaturat prietenii nostri dragi, Gradinita, scoala si Liceul Ioanid, care si-au asumat la randul lor rolul de “indeplinitori oficiali de dorinte"


Salutam cu bucurie parteneriatul incheiat cu Gradinita, scoala si Liceul Ioanid care, prin campania “Si tu poti fi Mos Craciun!", vor implica profesori, parinti si copii in implinirea dorintelor copiilor care beneficiaza de sprijinul Asociatiei CONIL.


Peste 60 de scrisori primite la Oficiul Postal CONIL au plecat deja catre partenerii nostri. Cu emotie si empatie, dorintele copiilor vor fi impachetate in cele mai frumoase daruri de Craciun ce vor aduce zambet pe chipul micutilor nostri.


"Continuam aceasta initiativa din dorinta de a-i face pe copii sa uite, macar pentru o clipa, de neajunsuri. Exista o nevoie acuta de a actiona impreuna pentru a crea o lume mai buna. Cu rabdare si blandete. Numai o astfel de fuziune poate sa creasca gradul de empatie si implicare in comunitatea in care traim. Numai in acest mod, comunitatea o sa-si capete adevaratul sens. Un copil e un cosmos si ce e mai frumos decat sa il descoperi si sa il sprijini in expansiunea sa. " Anca Biris – fondator IOANID –Gradinita, scoala & Liceu


Multumim, oameni buni si frumosi ca, prin gestul vostru, ii ajutati pe copii sa creada in continuare in miracolul de Craciun si in puterea Mosului de a indeplini orice dorinta!


Alaturi de scoala Ioanid, CONIL continua sa fie furnizor oficial de zambete pentru copiii cu autism, sindrom Down si alte dizabilitati!


Poti fi si tu parte din aceasta poveste frumoasa! Asa ca daca vrei sa devii "indeplinitor oficial de dorinte" sau sa lucrezi la oficiul postal al lui Mos Craciun contacteaza-ne la 0784412222 sau pe email office@conil.ro si vino alaturi de noi!


 


Toate detaliile aici: https://fb.me/e/Za2QG8Od

Inapoi la lista de stiri