Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Actorul Tom Holland nu nu a primit acces complet la scenariul filmului Infinity War. Motivul este lesne de inteles. Actorul nu poate tine un secret.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ion catre Marie.
-Marie hai in sura.
-Nu, ca ma saruti.
-Nu te sarut.
-Pai atunci de ce sa mergem?

› vrei mai mult

Festivalul Brazilor de Craciun asigura accesul la scoala pentru copiii vulnerabili

17 Noiembrie 2022

Festivalul Brazilor de Craciun 2022

Un program special pentru copiii refugiati din Ucraina, pe agenda celui mai mare eveniment de caritate al anului


• Cea de-a 22- a editie a Festivalului Brazilor de Craciun, polul de solidaritate al anului, va avea loc pe 9 decembrie, la Muzeul National de Arta al Romaniei;
• 22 de brazi, creatii unicat, vor fi licitati, pentru ca toti copiii sa aiba acces egal la educatie;
• Editia din 2021 a fost record de generozitate: peste 764.000 de euro, pentru restabilirea accesului la educatie si servicii medicale pentru copiii vulnerabili.


Bucuresti, 17 noiembrie 2022: Ajuns la cea de-a 22-a editie, Festivalul Brazilor de Craciun va pleda pentru accesul la educatie al copiilor vulnerabili, atat din cauze socio-economice, cat si din cauza razboiului, care a dislocat deja milioane de copii din Ucraina, nevoiti sa se refugieze in tarile vecine, inclusiv in Romania. Astfel, cei 22 de brazi unicat, la care lucreaza de zor designerii care au intrat in acest an in echipa celui mai mare eveniment de caritate al anului, vor fi licitati in seara de 9 decembrie, in cadrul unei Gale organizate in parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei. Numai la editia din 2021, au fost colectate fonduri de peste 764.000 de euro.


Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania, a vorbit despre rolul social al solidaritatii: „Iata-ne intr-un an complicat, in care romanii au dat dovada de o generozitate fara limite, care le-a adus laude in intreaga lume: de la debutul crizei umanitare din Ucraina, am mizat pe sprijinul oamenilor, pentru a putea acorda asistenta umanitara imediata copiilor care fugeau, uneori pe jos, din calea razboiului. Am decis ca aceasta editie a Festivalului Brazilor de Craciun sa spuna povestea acestei solidaritati, de aceea fondurile colectate vor sprijini accesul la educatie al copiilor vulnerabilizati de saracie, dar si de razboi. Invatam astfel lectia pe care ne-o dau copiii: binele nu poate fi discriminatoriu”.


CEI MAI RAVNITI BRAZI, LA EDITIA DIN 2021


• 110.000 de euro este cea mai mare suma oferita, de Kaufland Romania, pentru bradul “Implicare”, construit in jurul unei povesti de viata care i-a impresionat pe Omid Ghannadi si pe cei de la Inside Academy.


”110.000 de euro, nici nu imi vine sa cred, mai ales ca, probabil pentru prima data nu este creatia mea, eu sunt un mesager din partea comunitatii Inside Academy. Am vrut sa inteleaga oamenii ca totul este despre implicare, evenimentul acesta simbolizeaza implicarea, faptul ca fiecare dintre noi poate sa schimbe viitorul unui copil vulnerabil si, respectiv, viitorul tarii”, a declarat, emotionat, Omid Ghannadi.


• Bradul creat de Stefania Mircea si Salvati Copiii a fost licitat contra sumei de 82.000 de euro, prin efortul comun al Lidl Romania, Catena, Romanian Business Consult, Beautik Haute Parfumerie, Andreea Raicu si Mihai Morar.


• Doi dintre cei cei mai ravniti brazi de Craciun au fost ”Oameni schimba-lume. O biografie a sperantei”, creat de Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro si adjudecat de Lidl Romania cu suma de 50.000 de euro si bradul UNTOLD - ”Luna Magic Tree”, adjudecat de Kaufland Romania contra sumei de 50.000 de euro.


• “Viata roz vazuta prin ochii copiilor”, bradutul semnat de Simona & Gabriel Gherasim - Gallantique Boutique, a fost achizitionat de PEPCO Romania contra sumei de 41.000 de euro, in timp ce lucrarea “Snow Goat” (seria Gentle Animals) a pictorului Gheorghe Fikl a fost adjudecata de Fildas cu suma de 40.000 de euro.


• Bradul ”Speranta”, semnat de Doina Levintza, a fost adjudecat de Catena cu 35.000 de euro, iar BCR a adjudecat ”Bradul Cinetic”, semnat de Laura Hincu, contra sumei de 20.000 de euro.
• Bradul creat de Ada Tache & Karim Rashid, cu sprijinul DENT ESTET, a fost adjudecat de BCR, contra sumei de 25.000 euro.


• Bradul lui Dhaniel Nora & Sephora a fost achizitionat cu 20.000 de euro, de Kaufland Romania.


CONTEXT
Potrivit datelor oficiale, copiii romani sunt cei mai expusi din Europa riscului de saracie severa: tara noastra se afla, in 2020, pe primul loc in topul facut de Oficiul European de Statistica.
• Pentru 1.511.000 de copii din Romania (41,5%), parintii nu pot acoperi costurile unei hrane sanatoase, ale unei educatii de calitate si ale unor tratamente medicale urgente.
• Rata deprivarii materiale severe a crescut in ultimul an in randul populatiei generale, de la 24,8% la 25,6%, dar cresterea este dramatica in randul copiilor – de la 27,1% la 31% si, in cazul copiilor mai mici de 6 ani, de la 23,4% la 29,6%.


• Accesul nediscriminatoriu la servicii medicale: Potrivit unui raport al Salvati Copiii Romania din luna aprilie 2020, 23% dintre parinti se aflau in incapacitatea de a procura medicamente pentru copiii lor, in vreme ce 15% spuneau ca nu au acces la servicii medicale pentru copii.
• La cele 20 de editii anterioare ale Festivalului Brazilor de Craciun, au fost astfel colectate fonduri totale de 6.517.800 euro, iar 112.285 de copii proveniti din medii sociale precare au fost reintegrati socio-educational, corectandu-se, astfel, disparitatile sociale care i-ar fi condamnat sa nu poata rupe cercul vicios al saraciei.


• Din 25 februarie pana in prezent, 2.839.112 cetateni ucraineni au intrat pe teritoriul Romaniei. Au fost depuse 4.391 de cereri de azil si au fost emise 86.521 de permise de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Salvati Copiii Romania a acordat asistenta umanitara complexa pentru 210.720 de persoane: 115.494 de copii ucraineni si 95.226 de adulti.

Inapoi la lista de stiri