Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un hipopotam isi poate deschide gura atat de mult incat ar putea incapea in ea 4 bebelusi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

care este cea mai mare masina din lume??:)
trabantu :3 m masina+8m fumu;egal 11 m

› vrei mai mult

Esti pregatit sa dai BAC-ul la Istorie?

18 Aprilie 2024

platforma digitala notebune.ro

Dedicata elevilor de liceu si de gimnaziu care se pregatesc pentru sustinerea examenelor de final de an, platforma digitala notebune.ro completeaza lista de resurse educationale gratuite cu materia pentru BAC la Istorie, impartita si explicata in functie de cele trei subiecte. Pe langa istorie, elevii mai pot gasi pe site resurse care sa ii ajute sa invete la matematica, limba si literatura romana.


Proiectul este sustinut de Fundatia Noua ne Pasa prin programul Granturi in Educatie si este o alternativa la meditatiile costisitoare. Intr-o piata educationala care devine din ce in ce mai monetizata, notebune.ro propune un continut de calitate pentru toti elevii din Romania, indiferent daca locuiesc intr-un oras mare sau intr-o localitate indepartata. Tot continutul este gratuit pentru a sustine accesul egal la educatie al tuturor copiilor. De asemenea, toate materialele pot fi descarcate si apoi folosite in absenta unei conexiuni constante la internet.


Istoria le este predata copiilor de Stefania Doloiu, mentorul care porneste de la deviza ca „istoria este cea mai captivanta poveste” si care obtine, an de an, rezultate exceptionale alaturi de elevii sai. 

„Decizia de a le aduce tinerilor care sustin examenul de bacalaureat continut nou vine din nevoia acestora de a se pregati suplimentar, mai ales dupa rezultatele slabe de la simulari, dar si din toate datele pe care le avem: de cand a fost lansat, proiectul a adunat peste 3 milioane de vizualizari pe TikTok si peste 400.000 de accesari pe site. O materie bine structurata, profesori de top si mai ales prezenta in mediile online in care copiii petrec ore intregi zilnic, transforma acest proiect intr-o modalitate prin care ii putem ajuta sa treaca examenele mai usor. Pariul nostru este ca orice copil care traverseaza acest modul intelege mecanismul de notare si poate trece examenul cu note bune”, spune Mariuca Mihailescu, coordonatorul platformei.



Odata intrat pe site, utilizatorul poate alege una dintre materiile de examen. Fiecare sectiune cuprinde clipuri video cu explicatiile profesorilor. Dupa vizionarea acestora, copiii pot accesa testele grila, isi pot pot lua notite digitale care pot fi descarcate sau salvate, pot urmari cat din lectii au parcurs (bara de progres) si se pot autoevalua completand direct pe site testele grila.


Platforma este omologata ca mijloc de invatare pentru invatamantul preuniversitar, nivel gimnazial si liceal, prin rezolutia numarul 32.793/I/II/7.12.2022, toate lectiile respectand cerintele Programei scolare, urmarind structura subiectelor de examen si baremul de corectare. In acest moment, elevii pot gasi pe site 9 clipuri la Istorie – Bacalaureat, 12 clipuri la Matematica – Bacalaureat, 10 clipuri pentru Limba si Literatura romana – Bacalaureat si 12 clipuri pentru Limba si Literatura romana – Evaluare Nationala.


Pentru a fi mai aproape de elevi, echipa dezvolta continut special si pe principalele canale de Social Media, unde comunicarea este mai putin formala si unde copiii se simt confortabil: TikTok, Instagram si Facebook. Nu in ultimul rand, in apropierea examenului, elevii vor putea participa la sesiuni online live pentru a le adresa mentorilor intrebari despre desfasurarea testelor.


Platforma www.notebune.ro este dezvoltata de Asociatia pentru Educatie Digitala Bigger Picture.

Inapoi la lista de stiri