Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Broasca-testoasa Lepidochelys kempii isi depune ouale indeosebi pe o plaja din Mexic. De mult, aici veneau zeci de mii de testoase. In prezent numai cateva sute ajung si isi depun ouale. Multe dintre ele s-au inecat prinse in navoadele pentru peste, in timp ce altele au murit din cauza apelor poluate cu petrol.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tanar se intalneste cu badea Gheorghe care era cu oile la pascut. Acesta se gandeste sa faca conversatie si-l intreaba:
- Bade, dau oile lapte?
- Alea albe da.
- Si.....alea negre?
- Si alea negre.
- Da lana dau?
- Alea albe da.
- Pai si alea negre?
- Si alea negre.
- Pai atunci de ce faci diferenta intre ele?
- Pentru ca alea albe sunt ale mele.
- Si alea negre?
- Si alea negre.

› vrei mai mult

De Ziua Internationala a Educatiei, BCR da start concursului

05 Octombrie 2020

BCR lanseaza concursul de desene


BCR lanseaza concursul de desene "scoala Banilor Bine-Crescuti" si invita scolile din Romania sa se înscrie pentru a castiga premiile puse în joc. Concursul vine în completarea volumului II al cartii de povesti "scoala banilor bine-crescuti", scrisa de Cristina Andone si lansata în luna iunie.


"Prin cartile din seria „scoala banilor bine-crescuti” am încercat sa le vorbesc copiilor despre bani si despre cum relationam cu ei în vietile noastre într-o maniera amuzanta, jucausa si adaptata varstei lor. si pentru ca sunt de parere ca povestile pot fi transformate în realitate, m-am bucurat foarte tare de initiativa BCR de a cauta în Romania o adevarata ‘scoala a banilor bine-crescuti’ si de a duce subiectul educatiei financiare catre chiar mai multi copii, dar si profesori", spune Cristina Andone.


Concursul se desfasoara în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie si se adreseaza elevilor cu varste cuprinse între 6 si 11 ani, care vor reprezenta scoala la care învata. Mecanismul consta în înscrierea de catre fiecare scoala a celor mai reusite 12 desene realizate de catre elevii sai, pe site-ul concursului. Desenele trebuie sa reprezinte una dintre cele trei teme: 


Economisesc pentru visul meu


Prima mea pusculita


La ce ne ajuta banii


Cele 10 scoli finaliste vor fi selectate de juriul format din Cristina Andone (autoarea cartii "scoala banilor bine-crescuti"), Sebastian Oprita (ilustrator al cartii "scoala banilor bine-crescuti"), Claudia Oprescu (coordonatoare a proiectului scoala de Bani BCR) si Ana Nicolescu (blogger Mamica Urbana), tinand cont de compozitia vizuala, armonie cromatica si originalitate. Colajele cu desenele alese vor fi reunite într-un album pe pagina de Facebook scoala Banilor Bine Crescuti, unde vor fi votate de catre public, iar scoala care va obtine cele mai multe like-uri din partea publicului si cel mai mare punctaj din partea juriului va fi desemnata castigatoare. 


Premiile consta în carti si ateliere gratuite de educatie financiara pentru toate scolile finaliste, sustinute de autoarea cartii, Cristina Andone, si de catre profesorii scolii de Bani. scoala castigatoare va primi titulatura "scoala banilor bine-crescuti", precum si urmatoarele premii: carti pentru toti elevii din scoala cu varsta între 6 si 11 ani, 20 de carti "scoala banilor bine-crescuti" pentru biblioteca scolii, crearea unui "colt de educatie financiara" în scoala (rafturi/ biblioteca pt carti, fotolii puf, masute, scaune, pusculite, materiale educationale de educatie financiara si carti) si expunerea desenelor castigatoare în cea mai apropiata sucursala BCR.


"Am fost alaturi de Cristina înca de anul trecut de la lansare primului volum al cartii ‘scoala banilor bine-crescuti’. Ni s-a parut o idee foarte buna sa ducem lucrurile un pas si mai departe si sa gasim înca o modalitate interactiva pentru cei mici prin care sa vorbeasca despre bani. Copiii asimileaza cel mai usor prin joaca si povesti. O competitie în cadrul careia de data aceasta sunt ei autorii povestilor vizuale este cea mai buna varianta sa-i facem sa se împrieteneasca cu banii si altfel decat cumparand jucarii sau înghetata", spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului scoala de Bani BCR.


Înscrierile se pot face în perioada 5-26 octombrie, direct pe site-ul www.scoaladebani.ro/concurs, iar pentru mai multe detalii, toti profesorii interesati sa-si înscrie scoala pot consulta Regulamentul aici.

Inapoi la lista de stiri