Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cartea Recordurilor (The Guinness Book of Records) detine recordul pentru cea mai furata publicatie din librarii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Invatatoarea:Alo,domnul Bula?
Bula:Da...Bula la telefon.
Invatatoarea:Am sunat sa va spun ca fiul dumneavoastra a fugit de la scoala...
Bula:E,doamna,cati copii nu fug
de la scoal?
Invatatoarea:Cu directoarea?!

› vrei mai mult

Cursul care salveaza vieti: 6.888 de elevi au participat la ora de educatie rutiera in 2021

22 Decembrie 2021

Educatie rutiera

La trei luni de la lansarea programului
"Romania in Siguranta", Asociatia EDIT face un bilant de sfarsit de an: 6.888 de elevi au participat la Ora de educatie rutiera, 146 de cadre didactice au beneficiat de cursuri de prim ajutor si 100 de cadre didactice au urmat cursuri acreditate de educatie rutiera si prim ajutor, în anul care se încheie. În plus, prin evenimentele publice la care a participat, Asociatia EDIT a instruit în mod direct 1000 de copii în domeniul educatiei rutiere si 800 de adulti în domeniul primului ajutor.


Lansat pe 22 septembrie, de catre Asociatia EDIT în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabila (DDD), printr-o conferinta în cladirea Guvernului Romaniei, programul national "Romania în Siguranta" este un program national de educatie care urmareste instruirea si informarea copiilor, tinerilor si adultilor în ceea ce priveste educatia pentru siguranta. Programul îsi propune sa ajunga la peste 500.000 de copii si adolescenti, în urmatorii trei ani. Pe langa acestea, programul include si cursuri de conducere preventiva pentru tinerii soferi si cursuri de formare si prim ajutor pentru cadre didactice din toata tara.


"Suntem bucurosi sa anuntam ca rezultatele de la sfarsitul acestui an au depasit obiectivul nostru initial, cel de a ajunge la 5000 de elevi. Proiectul Ora de educatie rutiera îsi propune sa promoveze o conduita preventiva în trafic în randul participantilor la cursuri, prin învatarea regulilor de circulatie, importanta respectarii acestora, cat si familiarizarea cu terminologia specifica, adaptata varstei. Am tinut Ora de educatie rutiera în clase, dar si online, iar elevii au fost curiosi si dornici sa învete un set de reguli si principii pe care le vor folosi pe viata" - Liviu Zorila, presedintele Asociatiei EDIT.


Orele de educatie rutiera au avut loc în Sectorul 3 si Sectorul 5 din Bucuresti, în Galati, Ploiesti, Brasov si mai multe localitati din judetul Ilfov, cu sprijinul autoritatilor publice locale si centrale: Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, Primaria Sectorului 3, Primaria Sectorului 5, Primaria Municipiului Galati si Consiliul Judetean Ilfov.


Pe langa Ora de educatie rutiera, Asociatia EDIT a informat 146 de cadre didactice în domeniul primului ajutor si a dotat 5 licee cu manechine de prim-ajutor, si a format 100 de cadre didactice pe educatie rutiera si prim ajutor. Cursul a fost acreditat la Ministerul Educatiei si este predat de experti în siguranta rutiera si reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.


"Cursurile de prim ajutor au pornit la cererea profesorilor cu care am interactionat la clase. Acestia si-au dorit sa aiba o baza minima de cunostinte de acordare a primului ajutor, ca sa poata raspunde rapid la accidente si pentru a se asigura ca ranile pot fi tratate eficient si prompt înainte ca un profesionist medical calificat sa soseasca. Primul ajutor în scoli este deosebit de util, deoarece copiii intra adesea în accidente care pot avea nevoie de îngrijire rapida pentru a preveni escaladarea situatiei." – Ion Arseni, vicepresedinte al Asociatiei EDIT.


Tot în cadrul Programului National "Romania în Siguranta" au fost trasate 5 treceri speciale pentru pietoni care contribuie la prevenirea accidentelor rutiere. Bucurestiul a devenit mai sigur pentru peste 4000 de elevi, odata cu semnalizarea celor mai vulnerabile puncte din traficul bucurestean în zonele Aviatiei, Militari, Pantelimon si Brancoveanu. Trecerile pentru pietoni, modernizate de Asociatia EDIT în parteneriat cu Generali Romania, se afla în zonele unde exista un numar mare de elevi, în proximitatea unor institutii de învatamant si unde pericolul la care sunt expusi elevii este confirmat de incidenta evenimentelor rutiere negative.


Asociatia EDIT este o organizatie neguvernamentala care dezvolta proiecte pe teme de educatie rutiera, educatie pentru situatii de urgenta si prim-ajutor. Asociatia a lansat în 2020 prima campanie online de educatie pentru prim-ajutor #LeapsaPentruViata, cu peste 1,5 milioane de vizualizari, în parteneriat cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU). Mai multe detalii despre activitatea asociatiei pe romaniaînsiguranta.ro.

Inapoi la lista de stiri