Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai lung razboi a fost 'razboiul de 100 de ani' intre Marea Britanie si Franta. De fapt, a durat 116 ani si s-a terminat in 1453.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Discutie intre mamica si copilul ei de clasa 1 despre o lectie din "stiintele naturii":
- Ce face gaina?
- oua!
- Ce face porcul?
- Carnati!
- Ce face vaca?
- Ne da teme pentru acasa!
scz de:"vaca"...dar, asa este bancul, n-am ce sa-i fac...

› vrei mai mult

Copiii sunt invitati in vacanta de vara la Art Safari Kinder!

17 Iulie 2023

Brancusi, Tonitza, Luchian, Artachino bat telefoanele si tabletele

Brancusi, Tonitza, Luchian, Artachino bat telefoanele si tabletele



Programul educational unde arta este explicata pe intelesul copiilor, Art Safari Kinder, este deschis toata vara pentru copiii cu varste intre 4 si 18 ani. Si cuprinde ateliere de desen, pictura, dar si pictura pe tricou inspirate de tema acestei editii, dragostea, cursuri intensive de arta si tururi ghidate in expozitiile Art Safari Love Edition, pe un traseu redesenat pentru cei mici. Activitatile se desfasoara de joi pana duminica, pana pe 10 septembrie, la Palatul Dacia-Romania din strada Lipscani 18-20. Programul complet poate fi consultat aici: https://www.artsafari.ro/wp-content/uploads/2023/07/Program-complet-cursuri-arta-Art-Safari-Kinder-2023-Love-Editia.pdf


Art Safari Kinder ii imprieteneste pe copii cu arta si ii face sa uite de telefoane si tablete. Micii artisti descopera o lume minunata, plina de culoare, de forme interesante si deloc plictisitoare, in cadrul atelierelor de arta si tururilor ghidate. Temele sunt inspirate din expozitiile acestei editii – de la portretele personajelor celebre din colectia The National Portrait Gallery, Londra, pana la arta romaneasca semnata de Constantin Artachino sau Ion Alin Gheorghiu. Programul educational Art Safari este sustinut de Kinder.


Telefoanele si tabletele jos, pensulele si acuarelele sus


Inspirati de Constantin Artachino (1870-1954), maestru al portretului si peisajului, atras de lumea orientala si balcanica pe care a zugravit-o cu tuse de matase, cei mici isi vor dezvolta imaginatia si vor realiza in tempera sau acuarela variate portrete, naturi statice si peisaje, in cadrul atelierelor de pictura.


La atelierele de desen, micii artisti isi exerseaza indemanarea, rabdarea, motricitatea fina, atentia la detaliu si afla informatii interesante despre tehnici diferite de desen ȋn creion, carbune sau pastel inspirati din operele marilor maestri, precum Leonardo da Vinci sau Albrecht Dürer.


Pictura pe tricou solicita atentie sporita si indemanare din partea copilului si ii ofera bucuria de a putea purta un obiect vestimentar personalizat chiar de el. Toate materialele necesare sunt incluse in pretul atelierului: tricouri disponibile in toate marimile, culori, pensule, modele. De asemenea, atelierul „In luma lui Picasso” propune prin tehnici de desen si pictura realizarea unui portret ȋn stil cubist, inspirat din lucrarile lui Picasso.


Copiii au posibilitatea de a face si cursuri intensive de pictura si desen la Art Safari Kinder School (optiuni: 4 sedinte, 5 sedinte, 10 sedinte). Cursurile intensive de pictura (4, 5 sau 10 sedinte) sunt dedicate marilor pictori români: Tonitza, Luchian și Grigorescu. In atelierul Tonitza, copiii vor picta în laviuri, iar în cadrul atelierului Luchian, micii artisti vor învăța să picteze flori. In atelierul dedicat lui Nicolae Grigorescu, vor picta peisaje. Toate materialele necesare sunt incluse in pret, iar operele realizate vor fi luate acasă.


Cursurile intensive de desen (4, 5 sau 10 sedinte) se concentreaza in jurul marelui Brâncuși, care a reusit sa surprinda în opera sa esența lucrurilor. Intrucat copiii sunt minunați în a surprinde esența pură, aceste ateliere îi vor învăța să deseneze în diverse tehnici, inspirați atât de opera marelui artist Constantin Brâncuși, cat şi a altor maeştri. Astfel, își vor dezvolta inteligența spațial-vizuală, motricitatea fină și spiritul creator.


„Art Safari Kinder ia o noua forma vara aceasta si ii asteapta pe copii cu noi surprize. Atelierele noastre incep cu un tur ghidat prin expozitiile Art Safari Love Edition, pe un traseu redesenat pentru ei, in care cei mici se pot bucura si de instalatiile luminoase si tablouri colorate. Dupa ce descoperim secretele din spatele picturilor, ne intoarcem in sala de curs, unde avem liber la distractie si creativitate. Punem in aplicare tot ce am invatat despre culori, forme si texturi la atelierele de arta. Copiii lasa telefoanele deoparte si isi petrec timpul intr-un mediu relaxant. Cei mici sunt asteptati atat cu parintii, cat si cu scoala. Orarul activitatilor este adaptat la programul parintilor, astfel incat ei sa poata vizita expozitiile cat timp cei mici se distreaza pictand si desenand, la atelierele de arta”, declara Maria Munteanu, coordonator programe educationale Art Safari.


Preturi si program Art Safari Kinder


Pretul unui atelier individual este de 120 lei, iar durata este de 1 ora. Cursurile intensive de pictura/desen includ si un tur ghidat in Art Safari, iar preturile difera in functie de numarul de sedinte - 4 sedinte (440 lei), 5 sedinte (550 lei), 10 sedinte (1.000 de lei).


Orarul activitatilor este disponibil pe site-ul Art Safari aici: https://www.artsafari.ro/wp-content/uploads/2023/07/Program-complet-cursuri-arta-Art-Safari-Kinder-2023-Love-Editia.pdf
Pentru grupuri organizate, acesta poate fi personalizat in alte zile, la alte ore decat cele din program. Mai multe detalii: https://www.artsafari.ro/artsafari-kids-love-edition/.


Programul Art Safari Love Edition


Art Safari gazduieste in cadrul sezonului de vara 4 expozitii ample – premiera nationala a expozitiei „Love Stories” de la National Portrait Gallery, Londra, care prezinta portrete ale unor cupluri celebre, printre care Printul Harry si Meghan Markle, John Lennon si Yoko Ono ori Victoria si David Beckham, o expozitie dedicata marelui maestru Constantin Artachino (1870-1954), realizata in parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti, cu o scenografie semnata de Cosmin Florea, o expozitie dedicata unuia dintre cei mai importanti artisti postmoderni ai Romaniei, Ion Alin Gheorghiu (1929-2001), cu text curatorial semnat de Andrei Plesu, dar si o lume de basm vs o scena SF cu zombie intr-o expozitie de arta contemporana ce reuneste doi artisti cu viziuni opuse, Ondine si Baraka, curator: Ruth Hibbard (Victoria and Albert Museum, Londra). In toamna, Art Safari organizeaza o noua expozitie de rasunet: „Bags: Inside Out” - o expozitie de genti iconice din colectia muzeului regal Victoria and Albert, Londra. 


Program (pana pe 10 septembrie 2023): joi-duminica – 12:00-21:00; Night Tours – in fiecare vineri si sambata 22:00-1:00 (tururi ghidate si prosecco).


Biletele pot fi achizitionate pe https://www.artsafari.ro/editia-12/ sau direct de la intrare (Palatul Dacia-Romania, strada Lipscani, nr. 18-20, Bucuresti).

Inapoi la lista de stiri