Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Daca matca sau regina nu mai degaja feromoni inseamna ca e pe moarte.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Discutii pe chat:
EL: - Ce inaltime ai?
EA: - 145 cm!
EL: - Vai, esti ca o mica printesa... si greutatea?
EA: - Muuult mai mica - 120!

› vrei mai mult

Copiii invata engleza in diferite lumi virtuale in Novakid Game World

07 Februarie 2022

Novakid Game World


Novakid Game World este primul produs inovator de pe piata globala ESL (engleza ca a doua limba), care ofera atat profesorilor, cat si studentilor cu varste intre 4 si 12 ani un ecosistem cuprinzator de instrumente pentru invatarea limbii engleze, prin „lumi” educationale online. Peste 82.500 de studenti s-au alaturat platformei si profita de oportunitatile ei de invatare.


In Novakid Game World, copiii intra intr-un nou mediu educativ, ce se bazeaza pe „lumi virtuale”, fiecare cu povesti, jocuri antrenante si chiar benzi desenate pline de personaje atragatoare. In cadrul acestui proces de invatare, lectiile individuale de engleza cu un profesor vorbitor nativ devin si mai interactive si aplicate, gratie mini-jocurilor si temelor, care combina dezvoltarea cu divertismentul.


Sistemul de educatie prin joc permite invatarea intr-un mod mai profund si reala asimilare a informatiilor, astfel incat cunostintele lingvistice devin parte din copil, ci nu doar teorie stocata in creierul lui. Principalul rol al recompenselor si jocurilor este de a prezenta elevilor un mod distractiv si captivant de a repeta pana cand retin anumite informatii”, spune Amy Krolevetskaya, Director de Studii Novakid.


Novakid Game World, un ecosistem de studiu complet gamificat


Tehnologiile de educatie prin joc (gamification) si lumile din Novakid Game World contin un sistem de recompense captivant. Acestea au fost concepute pentru a creste implicarea studentilor si a imbunatati invatarea prin descoperire.


In Novakid Game World, atat elevii, cat si profesorii interactioneaza prin intermediul benzilor desenate, care devin parte integranta din lectie, iar copiii primesc mini-jocuri si teme pentru acasa, toate adaptate nevoilor si nivelului lor de competente.

Novakid Game World


Elevilor li se ofera jocuri educative de aprofundare si dupa lectia cu profesorul. Cursul este prezentat, de asemenea, intr-un format de joc: cu personaje din benzi desenate, scene si obiecte din povesti. De fapt, intreaga lectie este construita in jurul continutului relevant pentru acea lume virtuala, dar introduce elemente de gamification. Invatarea prin joc, impreuna cu munca unui profesor, aduc astfel rezultate incredibile: copilul interactioneaza cu povestea in mai multe moduri, inainte si dupa curs, urmand sa discute si cu educatorul la ora despre cele observate”, spune Simon Andrew, Content Creator Novakid.


Invatarea ludica sporeste performanta


Un element crucial in universul Novakid Game World, mini-jocurile permit elevilor sa interactioneze cu materia si sa-si exerseze noile cunostinte intr-un mod amuzant. Statisticile arata ca, in medie, copiii de 4-12 ani petrec 4,5 lectii Novakid (adica aproximativ 115 minute) pe luna, jucand singuri mini-jocuri. Acest fapt evidentiaza importanta invatarii ludice si a gamificarii pentru implicarea in mediul de studiu.


Conform celor mai recente date furnizate de Novakid, educatia prin joc utilizata in procesele de predare si asimilare a limbii engleze nu impiedica invatarea, rata de esec fiind de doar 13%. Pe de alta parte, castigarea de puncte si premiile stimuleaza sistemul de recompense al creierului si sporesc performanta.


Novakid Game World este o oportunitate de invatare eficienta a limbii engleze, intr-un mediu de joc. Un experiment lansat in 2020, ce viza o serie de jocuri cu diferite functii pe platforma noastra, s-a dovedit a fi de succes, motiv pentru care am decis sa cream un spatiu complet gamificat pentru insusirea acestei limbi.


Pana in 2022, am realizat primul produs educativ in care tehnologia nu exclude cadrele didactice din procesul educational si nici nu preia rolul de profesor. Novakid Magic Academy este prima lume virtuala de invatare din universul Novakid Game World. Planuim sa lansam noi lumi virtuale gamificate, pentru a permite fiecarui student sa o aleaga pe cea mai interesanta si captivanta pentru el”, afirma Max Azarov, CEO Novakid.


Infrastructura IT optimizata pentru conexiuni stabile


Deoarece pe parcursul anului 2021 baza de clienti Novakid a crescut cu pana la 15% in fiecare luna, s-a apelat la optimizarea infrastructurii IT, astfel incat sa se permita platformei sa isi mareasca semnificativ capacitatea si abilitatile de procesare a datelor. In orele de varf, platforma gazduia peste 1.100 de lectii simultan si peste 5.000 de ore de videoconferinte erau procesate zilnic.


Novakid Magic Academy si Space Academy, primele lumi virtuale din Game World


Printre primele concepte de lumi virtuale din Novakid Game World, alaturi de Novakid Magic Academy, se va numara si Space Academy, ce urmeaza sa fie dezvoltata in 2022.


In plus, Novakid intentioneaza sa integreze in Game World si jocuri destinate antrenamentului vorbirii si care sa imbunatateasca munca in echipa, prin interactiuni in sistem multiplayer. Solutiile de dictare (Speech-to-text) si software-ul de recunoastere a emotiilor vor fi si ele implementate, pentru a face analiza din timpul lectiei mai avansata.


In ianuarie 2022, platforma Novakid ESL a lansat Curriculum-ul Magic Academy, Nivelul 1. Toate cele 5 niveluri ale Curriculum-ului Magic Academy vor fi lansate pana in iulie 2022.


Tot anul acesta este vizata si consolidarea pozitiilor pe pietele actuale prin imbunatatirea calificarilor profesorilor, dezvoltarea continutului si mentinerea unei calitati ridicate a serviciilor, dar si castigarea unor noi piete din intreaga lume.


Despre Novakid


Novakid, platforma online de limba engleza pentru copii, a fost fondata in 2017, in Silicon Valley (SUA), de Max Azarov, Dmitry Malin si Amy Krolevetskaya. Peste 3.000 de profesori calificati si cu experienta sustin lectii de engleza pentru copiii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, prin intermediul platformei online interactive Novakid. In 2021, peste 2,6 milioane de cursuri au fost predate unui numar de aproximativ 200.000 de studenti. In orele de varf, sunt predate simultan peste 1.100 de lectii, dovedindu-se astfel stabilitatea platformei.


Programul educational Novakid ESL (Engleza ca a doua limba) respecta Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi (CECRL) si a fost dezvoltat tinandu-se cont de interesele si varstele individuale ale copiilor. Novakid foloseste tehnologii de educatie prin joc (gamification) si realitate virtuala, pentru a crea un mediu propice vorbirii limbii engleze si ii ajuta pe copiii din intreaga lume sa studieze intr-un mod distractiv si interesant.


Metoda unica Novakid de evaluare a progresului (peste 1.500 de parametri, testare A/B si alte componente ale unei abordari bazate pe analiza datelor) permite profesorilor sa adapteze programul in functie de nevoile si interesele individuale ale fiecarui copil.

Inapoi la lista de stiri