Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Neopilina este o molusca considerata disparuta de peste 250 de milioane de ani. Molusca a fost descoperita in premiera mondiala de cercetatorul roman Mihai Bacescu. Descoperirea neopilinei a fost realizata in 1951 in fosa Chile-Peru.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un inginer sta pe un pod si arunca niste caramizi in apa.
-De ce arunci caramizile in apa?il intreaba un altul
-Incerc sa inteleg de ce o caramida patrata face in apa cercuri rotunde...

› vrei mai mult

Comunicat de presa PRACTICaTA

31 August 2021

PRACTICaTA

Institutia Prefectului Judetul Harghita in parteneriat cu Asociatia Young Europe Society a incheiat la data de 31.08.2021 stagiile de practica pentru elevi si absolventi de liceu ce s-au desfasurat timp de doua luni, iulie, respectiv august in 14 institutii publice din Miercurea Ciuc:
Institutia Prefectului Judetul Harghita, Directia Judeteana pentru Cultura Harghita, Oficiul Judetean de Studii Pedologice si Agrochimice Harghita, Agentia pentru Protectia Mediului Harghita, Inspectoratul scolar Judetean Harghita, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - Centru Judetean Harghita, Directia de Sanatate Publica Harghita, Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Harghita, Crucea Rosie filiala Harghita, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Harghita, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Harghita.


Stagiile de practica s-au derulat ca parte a proiectului „PRACTICaTA”, cofinantat de Comisia Europeana, prin programul Corpul European de Solidaritate si a avut ca scop crearea unei sinergii intre sectorul public si sectorul neguvernamental in vederea facilitarii accesului tinerilor la stagii de practica pentru a acumula experienta profesionala. De asemenea, printre motivele care au stat la baza dezvoltarii proiectului „PRACTICaTA” a fost acela de a inspira tinerilor dorinta de a urma o cariera in domeniul administratiei publice si de a se intoarce in comunitatea locala dupa absolvirea studiilor superioare.


Cei 20 de tineri selectati au participat la câte doua stagii de practica, in doua institutii diferite conform interesului manifestat. Acestia, fiind sprijiniti de coordonatori din institutiile in care au desfasurat stagiul de practica si mentori din organizatia non-profit au avut oportunitatea de a se familiariza cu modul de functionare a doua institutii publice din administratia locala. Aceasta experienta le-a oferit tinerilor doua perspective diferite cu privire la alegerea viitorului parcurs profesional. Pe termen lung, proiectul contribuie la creșterea personalului tânar din institutiile locale pentru a aduce o viziune proaspata și o conduita de munca bazata pe dezvoltarea de competente cheie.

Inapoi la lista de stiri