Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Astronautii americani au aterizat in anul 1969, dupa intoarcerea lor de pe Luna, in Pacific.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era odata o familie care avea un copil mut.Aceea familie niciodata nu a fost fericita...pana intr-o zi: in aceea zi a spus "tataie".Mare petrecere, bucurie, fericire, pentru ca a vorbit copilul.A doua zi a murit tataie.In urmatoarea saptamana copilul a zis "mamaie".Iarasi petrecere, fericire, bucurie, copilul a vorbit! A doua zi a murit mamaie.Urmatoarea saptamana tatal copilului spune: daca zici "tata" te bat pana te omor! Copilul spune "tata".Toata noaptea tatal copilului a stat treaz, nu cumva sa moara! A doua zi a murit postasul!

› vrei mai mult

Ce vor elevii de la universitatea ideala?

01 Februarie 2023

Ce vor liceenii


Mai multa tehnologie si o programa adaptata la nevoile si realitatile din prezent: liceenii si-au spus dorintele in concursul BISM


Mai multa tehnologie pentru a facilita invatarea, o programa adaptata la nevoile si pasiunile elevilor, teme practice, incurajarea dezvoltarii personale si abordarea unor probleme reale de viata. Acestea sunt principalele dorinte exprimate de cei peste 200 de liceeni din mai mult de 60 de orase din tara care s-au inscris in concursul de eseuri si testimoniale video organizat de BISM - Bucharest International School of Management, in parteneriat cu British Council si Consiliul Municipal al Elevilor Bucuresti. Coordonati de mai mult de 100 de profesori, elevii si-au impartasit viziunile prin texte convingatoare si videoclipuri originale.


88% dintre elevii inscrisi au declarat ca familia joaca un rol foarte important in alegerea facultatii, urmata de prieteni si de profesori. Cei mai multi concurenti au provenit de la licee din Bucuresti, Arad, Medias si Brasov.


Ideile lor reflecta nevoile educationale ale generatiilor actuale. Multi dintre ei si-au exprimat dorinta ca membrii comunitatii de afaceri sa se implice in proiecte universitare, dar si invers, ca mediul academic sa fie apropiat de cel economic, pentru ca studentii sa aiba o experienta cat mai vasta si sa fie pregatiti de angajare imediat dupa absolvire.


„Studentii de azi sunt adultii impliniti de maine, persoane care isi gasesc sensul si, fiind activi in domeniul de activitate ales, aduc valoare societatii, in general. Este foarte important sa ii intrebam constant ce ii motiveaza, ce si cum isi doresc sa studieze, pentru ca educatia sa raspunda nevoilor si dorintelor lor din prezent. Ne-am propus sa fim conectati la noile generatii si sa oferim aici, in Romania, educatie de cea mai buna calitate, iar absolventii sa isi doreasca sa ramana, sa profeseze si sa se dezvolte in tara”, a declarat Radu Atanasiu, Profesor de gandire critica si Decan Asociat la Bucharest International School of Management.


Un juriu format din reprezentanti ai BISM si ai partenerilor, profesionisti din diverse domenii, de la publicitate, comunicare digitala pana la jurnalisti si antreprenori, au desemnat castigatorii care vor primi burse de studiu, acces la traininguri, dar si premii in bani. 30 dintre participanti au fost astfel selectati pentru a participa la BISM Winter School, un training de business si marketing sustinut profesionisti cu experienta in domeniu, dar si un curs online de Media Literacy tinut de Monica Jitariuc, Consultant in Comunicare & Trainer. In plus, o eleva din Ploiesti a primit premiul British Council care consta intr-o bursa completa pentru un examen Cambridge English. Toate lucrarile castigatoare pot fi gasite pe site-ul BISM: https://bism.ro/winners-for-the-university-of-the-future-challenge/.

Inapoi la lista de stiri