Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Argonul este folosit la umplerea becurilor. Neonul este folosit pentru lumina fluorescenta. Neoanele sunt umplute cu mercur.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intrebare la Radio Erevan:
- Care este cel mai puternic armament din lume?
- Cuirasatul Aurora (Creiser Avrora rus.) - o salva oarba si 70 ani de dezastru.

› vrei mai mult

Care este cea mai dificila munca din lume? De ce?

16 Mai 2022

Care este cea mai dificila munca din lume?

Stii deja ce vrei sã te faci cand vei fi mare sau inca nu ai un raspuns la intrebarea asta pe care oamenii mari ti-o adreseaza inca de cand erai foarte mic? Cand esti copil oricum ideile despre viitor se schimba des si dureaza pana iti dai seama ce iti doresti cu adevarat.


Sunt o multime de meserii catre care te poti orienta in viata. Cum o alegi pe cea care iti place? Sa fie banoasa? Sa conteze si pentru tine, si pentru cei din jur? Sa te invete mereu lucruri noi? Sa fie ceva care presupune energie, putere? Sa fie ceva sigur, static, care presupune munca de birou? Sa fie usoara?


Nu prea exista munca usoara! Nici macar meseriile care par simple nu sunt deloc asa pentru ca orice ai alege, va trebui sa te straduiesti sa fii bun in ceea ce faci.


Care este cea mai dificila munca din lume si de ce


Dificultatea unui job depinde mult de conditiile de munca si de riscurile pe care le implica pentru tine si pentru alte persoane.


Probabil este imposibil sa spunem ca o meserie anume este cea mai grea din lume. Dar putem incerca un top al lor.


Sa lucrezi in armata, politie sau jandarmerie putem spune ca este foarte dificil. Trebuie sa asculti mereu ordine, nu ai prea multa libertate de miscare, deoarece trebuie sa fii pregatit oricand pentru o mobilizare, daca situatia o impune. Lucrezi cu arme periculoase si misiunile iti pot pune viata in pericol; in acelasi timp viata altora poate depinde de tine, de deciziile pe care le iei la un moment dat.


Altii ar spune ca sa fii medic, indiferent de specializare, este cea mai grea meserie din lume; multi ar pune pe picior de egalitate si meseriile de asistent medical sau paramedic. In primul rand nu te opresti niciodata din invatat, nici macar dupa ce ai incheiat studiile. In fiecare zi ai de a face cu pacienti a caror bunastare fizica si de multe ori chiar viata depinde de priceperea ta. Lucrul in domeniul sanatatii este cu siguranta foarte dificil, dar probabil si unul dintre cele mai satisfacatoare dinlume.


Pompierii au si ei unul dintre cele mai dificile joburi din lume. In lupta lor cu flacarile viata le este pusa in pericol in fiecare zi; sanatatea are de multe ori de suferit din cauza expunerii la temperaturi extreme si la fumul toxic. Ca pompier esti de serviciu 24/7 pentru ca si atunci cand esti liber poate izbucni undeva un incendiu si poate fi nevoie sa te prezinti la datorie; pompierii intervin nu doar la incendii, ci in o multime de alte stuatii: accidente auto, inundatii, accidente chimice, cutremure etc.


Pilotii de avion au si ei una dintre cele mai grele meserii din lume. Sunt mereu pe drumuri, lucreaza la mare inaltime, ceea ce in timp are efecte asupra sanatatii si sunt pusi aproape la fiecare cursa in situatii dificile pe care nu le pot gestiona cu succes decat cu o mare pricepere si cu un mare consum emotional. In meseria de pilot trebuie sa gestionezi conditii meteo severe, pasageri dificili, sa mentii un avion urias sub control la altitudini foarte mari si sa readuci pe toata lumea in siguranta la sol.


Lucratorii la salubritate, mai cunoscuti in Romania ca gunoieri, au si ei un job foarte dificil, desi este considerata de multi, in mod gresit, o meserie rusinoasa. Ei sunt expusi zilnic la mirosuri oribile, lucreaza intr-un mediu profund neigienic, au un program de multe ori incomod (de noapte sau dimineata foarte devreme) si lucreaza indiferent de vremea de afara, si pe canicula, si pe geruri crunte.


Fiecare domeniu are gradul lui de dificultate si fiecare meserie are provocarile ei. Unele pot fi considerate mai usoare, insa pana nu le practici, nu iti poti da seama cat sunt de grele, de fapt.

Iti recomandam sa parcurgi testele de mai jos:

Ce job ti se potriveste?
Ce meserie o sa ai in viitor?
Ai putea deveni profesor?
In ce domeniu ar trebui sa lucrezi?
Care este stilul tau de munca?
Spune-mi ce super erou vrei sa fii si iti spun ce job vei avea

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri