Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Spre deosebire de zilele trecute, acum chiar poti spune ca totul este in regula. Indiferent ca e vorba de rude, prieteni sau colegii de scoala, te vei simti cu adevarat respectat/a si de aceea, trebuie sa continui sa adopti aceeasi atitudine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel")

› vrei mai mult

Bancul zilei

M-au amendat , la strand, numai pentru ca imi purtam aiurea costumul de baie.

- Cum adica ?

- Il tineam in mana ...

› vrei mai mult

Au aparut revistele de martie Terra Magazin, Doxi si Pipo!

27 Februarie 2012
Terra Magazin - Cea mai citita revista romaneasca de popularizare a stiintelor! Numarul de martie contine setul 7 din seria de 10 harti si articole care formeaza colectia Carpatii Romanesti 3D (Masivul RETEZAT) + fotografii 3D! Video CD-ul conține: documentarul MARILE LACURI, 4 jocuri PC si teste de geografie pentru gimnaziu si liceu.


Au aparut revistele de martie Terra Magazin, Doxi si Pipo!

Doxi - Revista pentru copii numarul 1 in Romania!

In martie, numarul aniversar (8 ani de aparitie neintrerupta) contine Fisele pentru concursul national Lumea lui Doxi, propus ca activitate pentru saptamana Scoala altfel!

Gratuit un tub de făcut balonase de săpun!



A aparut numarul de martie din revista PIPO - Publicatia pentru prescolari numarul 1 in Romania!  Acesta editie propune proiectul POVESTEA BOBULUI DE GRÂU, aferent temei curriculare CÂND, CUM ȘI DE CE SE ÎNTÂMPL??

Continutul revistei este structurat în 24 de fișe de lucru, repartizate pe domenii experiențiale: limbă și comunicare, științe, om și societate, estetic și creativ.

Revista contine gratuit un aparat foto de jucarie!
Inapoi la lista de stiri