Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Aparitia cariilor dentare este a doua cea mai comuna afectiune, dupa raceala.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un canibal calatorea cu avionul. Stewardesa il intreaba:
- Ce ati dori sa serviti de mancare?
La care canibalul:
- Imi aduceti, va rog, lista pasagerilor...

› vrei mai mult

Ateliere de lectura si creativitate in scolile din Chitila prin proiectul

28 Octombrie 2021

Magda Cojocea si Maria Bortoi

Dragostea pentru lectura este un proces pe care trebuie sa il construim pas cu pas, inca din primii ani de viata. Acesta este motivul pentru care Asociatia pentru Creativitate a demarat proiectul "Povesti Desenate" , prin intermediul caruia peste 150 de elevi din scolile din Chitila au avut posibilitatea sa asculte aventurile unor personaje fantastice, povestite chiar de autorii cartilor. Atelierele de lectura din scolile "Ion Visoiu", "Ion Olteanu" si Rudeni au fost insotite de sesiuni de exercitiu creativ, conduse de ilustratorii povestilor pentru copii.


A fost o bucurie imensa de ambele parti. Copiii au cunoscut oameni remarcabili, care le-au descris procesul prin care o carte prinde viata, de la ideea izvorâta in mintea autorului, la alegerea ilustratiilor si publicarea volumului. in plus, au fost fericiti sa primeasca in dar carti si materiale educationale – seturi de culori si un album de ilustratii pentru colorat. Pentru unii, acestea sunt primele carti din biblioteca personala!


Invitatii proiectului "Povesti Desenate", scriitori si ilustratori, au intâlnit copii minunati, dornici sa descopere lucruri noi si sa afle micile secrete ale autorilor. Le multumim astfel scriitorilor Ioana Nicolaie, Victoria Patrascu, Mihaela Cosescu, Magda Cojocea si ilustratorilor Sidonia Calin, Andrei Macesanu, Petru Dumbravicean si Maria Bortoi, care s-au alaturat demersului nostru de inspira copiii din unitatile de invatamânt din Chitila catre dragostea pentru carte silectura.


Proiectul "Povesti Desenate" este cofinantat prin Administratia Fondului National Cultural (AFCN). Cu sprijinul aceleiasi institutii, am derulat cu succes proiectele "Povestile prind viata prin creativitate", in 2019, si "Atelierele cu povesti", in 2020. Ne dorim ca proiectul nostru sa fie un pas in plus in drumul acestor copii de a descoperi minunata lume a povestilor românesti si sa contribuie astfel la cresterea gradului de constientizare asupra importantei cititului si educatiei pentru viitorul copiilor si societatii. Proiectul "Povesti Desenate" uneste oameni de cultura, specialisti in educatie si persoane interesate de aceste domenii, concentrati asupra unui singur demers – acela de a sadi in mintea si inima copiilor dragostea pentru lectura. Prin astfel de pasi mici, dar concreti, putem face o mare diferenta in viata copiilor defavorizati, contribuind in acelasi timp la dezvoltarea societatii.


Povesti desenate 


Va multumim!


Asociatia pentru Creativitate

Inapoi la lista de stiri