Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima tara din lume care a valorificat apele termale a fost ISLANDA.

› vrei mai mult

Bancul zilei

era danut la magazin:
vanzatorul:ce doriti?
danut:un kg de cartofi , dar mi-a zis mama sa fie impachetati
separat
vanzatorul le impacheteaza suparat
danut:as mai vrea 2 kg de portocale dar sa fie impachetate separat
vanzatorul le impacheteaza
danut:ce este aia alba de acolo?
vanzatorul:fasole,dar nu-i de vanzare

› vrei mai mult

Anul scolar 2022-2023 - schimbari importante pentru elevi

08 Iulie 2022

scoala

Anul scolar 2022-2023 vine cu schimbari importante pentru elevi. Pe langa modificarea de structura a perioadei de studiu, se schimba si cateva lucruri ce tin de organizarea si functionarea unitatilor de invatamant preuniversitar. Ministerul Educatiei a anuntat ca a fost semnat ordinul de ministru prin care se aproba noul regulament-cadru. Acesta urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial si va intra in vigoare de la 1 septembrie 2022.


Una dintre cele mai importante modificari din regulament are legatura cu exmatricularea elevilor. Potrivit actului normativ, elevii care sunt inscrisi in ciclul de invatamant obligatoriu nu vor mai putea fi exmatriculati. Dreptul la invatamant este garantat prin Constitutie, astfel ca elevii nu vor mai putea fi dati afara din scoli. Exceptie fac cei care sunt inscrisi in unitati de invatamant postliceal, pentru ca acest tip de invatamant nu este obligatoriu.


O alta modificare are legatura cu mediile elevilor. Dispar cele doua semestre si, prin urmare, si mediile semestriale. Profesorii vor incheia o singura medie, la final de an scolar. Numarul de note pe care elevul trebuie sa il aiba la fiecare disciplina va fi egal cu numarul de ore saptamanale de la acea disciplina, plus trei. Cu alte cuvinte, daca un elev are patru ore de engleza pe saptamana, la final de an scolar va trebui sa aiba cei putin sapte note la acea materie.

Citeste tot articolul despre Schimbari importante in invatamant: elevii nu vor mai putea fi exmatriculati. Ce se intampla cu mediile semestriale in site-ul copilul.ro

Inapoi la lista de stiri