Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In 1969 Statele Unite au trimis un cimpanzeu pe nume Ham in spatiul cosmic.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ce faci, domnule! De ce pleci? Piesa inca nu s-a terminat.
-Tocmai de asta plec!

› vrei mai mult

Academia Micilor Developeri, exemplu de succes al implementarii invatamantului online

12 Octombrie 2021

copii programatori



Numarul elevilor inscrisi la cursurile online ale scolii s-a dublat fata de anul trecut



La cursurile online ale Academiei Micilor Developeri, scoala care ofera cursuri de programare software, robotica si gandire algoritmica pentru copii, s-au inscris in luna septembrie de doua ori mai multi copii fata de septembrie 2020. Aceasta in vreme ce luna martie a acestui an a inregistrat o crestere de 10 ori a numarului de copii nou inscrisi la cursurile online ale scolii, fata de martie 2020.


Academia Micilor Developeri este un exemplu de succes al implementarii invatamantului online, atat pentru copii, cat si pentru profesori, dar si al dezvoltarii afacerii prin intermediul canalelor digitale. Echipa scolii lucreaza integral online, preda online, sedintele se desfasoara online, recrutarea are loc online, la fel si training-urile. Feedback-ul primit de la parinti, numarul in crestere al copiilor care se inscriu, din toata tara dar si din strainatate, sunt indicatori care au determinat strategia de dezvoltare a afacerii in perioada urmatoare.


"Ne vom concentra pe cursuri online, care ne dorim sa fie usor accesibile si foarte interactive, pe digitalizare: avem deja o platforma de e-learning cu tutoriale video, de unde copiii isi pot recupera lectiile pierdute, se pot testa singuri, isi pot descarca diplome de participare s.a., plati exclusiv online, lansare de cursuri, lansare de cursuri in limbi straine si certificarea internationala a cat mai multor copii", arata Oana Manga, Managing Partner, Academia Micilor Developeri.


 


Cursurile oferite de scoala, fie ca sunt online, fie offline, vin cu o serie de avantaje pentru copii:
- pot obtine de la varsta de 13 ani prima certificare de programator junior (Academia Micilor Developeri este singura scoala de programare din Romania care are copii certificati);
- dezvoltarea gandirii matematice;
- invatare prin implementare de proiecte practice si prin joaca (abordare inedita pentru stilul de predare romanesc);
- folosirea gadgeturilor ca invitatie si oportunitate de invatare, in loc de distractie;
- respecta ritmul de invatare al fiecarui copil.


 


Beneficiile cursurilor desfasurate online:
- mult timp economisit, care poate fi investit in alte activitati complementare (muzica, sport);
- logistica redusa cu transportul;
- acces al tuturor copiilor la cursuri si cei mai buni profesori, nefiind limitati de proximitatea fata de centre educationale;
- sunt foarte potrivite si pentru copiii introverti, instructorii scolii respectand nevoia de intimitate, comunicare si confidentialitate a fiecarui copil.


 


Cursurile online iiajuta foarte mult pe copiii cu tulburari din spectrul autist, pentru ca pot avea un tutore acasa, langa ei, nu parasesc locul in care se simt cel mai in siguranta si anume propriul spatiu, nu sunt obligati sa interacționeze insa, in acelasi timp, au ocazia sa fie in grupe cu copii din toata tara si din strainatate, pe termen lung. Raman in mediul lor familiar, cu stimulii cu care sunt deja obisnuiti, dar fara a fi privati de educatie moderna si interactiune, atunci cand se simt pregatiti.


 


In general, odata inscrisi la Academia Micilor Developeri, copiii urmeaza pe termen lung (intre 2 si 4 ani) cursurile scolii. Atunci cand acestia imbina placerea de a invata / un hobby cu un domeniu cu o crestere atat de accelerata cum este IT-ul, impactul asupra dezvoltarii lor este major. Aplicarea matematicii si a gandirii algoritmice in proiecte duce la intelegerea profunda a unor concepte care la scoala pot parea strict teoretice. Mai mult, copiii simt ca pot, fiind important in procesul de invatare sa aiba senzatia reusitei, sa vada rodul munciii lor la finalul fiecarei ore. Cel mai bine formuleaza acest impact cel mai recent elev certificat al scolii, Andrei Ghebaur, cursant certificat Oracle Java Foundations Certified Junior Associate: "Visul meu de a deveni game developer si pasiunea pentru programare au fost cele care m-au determinat sa continui cursurile Academiei Micilor Developeri. In plus, a contat si convingerea ca a crea lucruri cu propriile mele maini e ceva ce merita facut si cautat tot timpul".


 


Copiii cu varsta de 8 ani incep cu Programare cu Scratch pentru copii, nivelul 1 de studiu, online, 8-9 ani, cand invata sa isi scrie propriul nume si sa realizeze o animatie completa a acestuia, sa creeze fragmente de desene animate si chiar mici jocuri. Cei de 10 ani fac programe cu o logica ceva mai complexa, insa folosind aceeasi platforma, Scratch, pentru a realiza animatii si jocuri.
Programa continua cu niveluri avansate de programare si pregatirea pentru certificari recunoscute international, incepand cu Java Foundations.

Inapoi la lista de stiri