Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un pui abia nascut de balena albastra e lung cat o poarta de fotbal si cantareste cat un hipopotam mare. In sapte luni, el creste de doua ori in lungime, iar la varsta de un an cantareste de opt ori mai mult decat la nastere.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi ardeleni taiau o bomba cu fierastraul.

Vine al treilea si ii intreaba: "Ma, da' daca explodeaza?"

La care ailalti: "Apai nu-i bai, ca mai avem una!

› vrei mai mult

76 de candidati pentru posturi de profesor, dati afara pentru copiat

17 Iulie 2008
95 de cadre didactice au fost eliminate de la concursul de titularizare sustinut miercuri de aproape 49.000 de candidati, dintre care 75 pentru ca au incercat sa copieze.

Alti 6 candidati au fost eliminati din cauza lipsei documentelor de identitate, 2 din cauza intarzierii, si 11 pentru lipsa adeverintelor de studii, anunta Realitatea Tv. 2.726 de candidati si-au anuntat retragerea pe parcursul examenului din motive medicale sau personale.

O situatie speciala a reprezentat-o unul din cele 3 centre de examen din Bistrita-Nasaud, unde pe foile de concurs ale candidatilor s-a aplicat stampila unitatii de invatamant in care se desfasura concursul, in locul stampilei specifice examenului de Titularizare, pe care este mentionat "Titularizare 2008". Problema a fost remediata dupa o ora si jumatate de la inceperea probei.

Un candidat la catedra de religie, dus la spital pentru a i se scoate casca din ureche

Un candidat dambovitean la examenul de titularizare pentru catedra de religie prins copiind, a fost dus la spital pentru a-i fi extras din ureche dispozitivul electronic cu ajutorul caruia copia.

Tanarul a mai fost eliminat din examen si anul trecut pentru tentativa de copiere, iar ghinionul lui a fost ca in sala de examen a fost acelasi profesor supraveghetor ca si in 2007.

Pe numele tanarului ar putea fi intocmit dosar penal. In plus, inspectorul scolar adjunct al ISJ Dambovita este hotarat sa instiinteze si reprezentantii Arhiepiscopiei Targoviste despre fapta tanarului.

Candidati pentru sport, prinsi cu fituici in pantaloni

Un candidat vasluian la titularizare pentru o catedra de educatie fizica a fost amendat pentru ca a facut scandal dupa ce a fost eliminat pentru ca a fost prins copiind.

Potrivit inspectorului general al ISJ Vaslui, Florin Ciurariu, doi profesori de educatie fizica au fost eliminati miercuri din examenul de titularizare. Unul dintre candidati a solicitat sa mearga la baie si cand s-a intors a fost surprins de un membru al comisiei cu o fituica la cureaua pantalonilor, iar cel de al doilea a fost surprins de supraveghetor in timp ce incerca sa copieze, tot de pe fituici.

Revoltat de faptul ca a fost eliminat din examen, unul dintre profesori a facut scandal, fiind necesara interventia politiei pentru a-l linisti. Pentru tulburarea linistii publice, profesorul a fost amendat cu 200 lei.

Si in judetul Maramures, trei dascali au fost eliminati din concursul de titularizare dupa ce au fost prinsi copiind.

Purtatorul de cuvant al ISJ Maramures, Pavel Filip, a declarat ca este vorba despre tinere care candidau pentru postul de educatoare la centrele de examen constituite la Colegiul National Gheorghe Sincai si Colegiul National Vasile Lucaciu din Baia Mare.

Doua dintre ele au fost prinse in timp ce schimbau ciornele intre el, iar cea de-a treia persoana a fost surprinsa in momentul in care i-au cazut fituicile din pantaloni.

In cele 149 de centre in care s-a desfasurat proba, concurentii au avut de rezolvat varianta de subiect cu numarul 5, extrasa la ora 09:00, la sediul MECT, varianta valabila pentru 143 de discipline. Subiectele si baremele aferente au fost deja postate pe site-ul ministerului.

Rezultatele concursului se afiseaza la sediul inspectoratelor scolare si la sediul unitatii/institutiei de invatamant unde s-a desfasurat concursul, cel mai tarziu dupa trei zile de la sustinerea acestuia.

Contestatiile se depun la inspectoratul scolar, in termen de cel mult 48 de ore de la afisarea rezultatelor. Afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati are ca termen, data de 25 iulie 2008.

Sursa: Ziare.com
Inapoi la lista de stiri