Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare ou facut de o pasare este oul de strut, care masoara pana la 15 cm lungime si cantareste pana la 1,5 kg.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O familie de scotieni, in ziua de Ajun, primeste vizita
unei alte familii de scotieni, care locuia in alt oras.
Dupa ce au sarbatorit Craciunul impreuna, vazand ca se
apropia Anul Nou si musafirii nici gand sa plece, gazda le
batu un apropo:
- Nu credeti ca cei pe care i-ati lasat acasa ar vrea sa
intampine noul an impreuna cu voi?
- Vai, va multumim din suflet. Ne pare asa de bine ca v-ati
gandit si la ei. Imediat o sunam pe mama sa vina impreuna
cu copiii!

› vrei mai mult

5 diplome care te vor ajuta pe bune in viata

21 Iunie 2022

5 diplome care te vor ajuta pe bune in viata

Indiferent ca te-ai lovit de un zid în ceea ce priveste evolutia ta în compania în care lucrezi, ca ai avut de-a face cu restructurari sau ca urmaresti reconversia profesionala, schimbarea carierei ar putea fi cea mai buna modalitate de a gasi o meserie pe care sa o iubesti cu adevarat. Dar ce job ti s-ar potrivi si de unde ar trebui sa începi pentru obtinerea unei calificari?


Iata cinci diplome care te-ar putea ajuta cu adevarat sa-ti schimbi cariera în bine:


1. Certificare pentru limba engleza 


Daca esti încantat de domeniul în care activezi, aceasta diploma îti va putea deschide noi oportunitati de colaborare sau angajare pe piata externa. De asemenea, poti opta si pentru o reconversie profesionala în domenii precum învatamantul, însotitor de zbor, translator, social media, marketing, vanzari si multe altele, unde o astfel de certificare este extrem de valoroasa. 


2. Curs de contabilitate si finante


Acest curs este perfect pentru oamenii care se pricep la economisirea banilor. Pentru a urma o cariera în contabilitate sau daca doresti sa obtii abilitatile specifice unui loc de munca în domeniul fiscal sau financiar, exista o multime de cursuri care te-ar putea ajuta sa-ti sporesti sansele de angajare în acest domeniu profitabil. Joburile pentru care ai putea candida sunt cele precum contabil, consilier financiar, analist, bancher, auditor sau broker.


3. Cursuri de sport si fitness


Aceste cursuri sunt indicate pentru cei care se distreaza facand sport. Exista multe modalitati de a te califica pentru acest job de vis, cu multe cursuri care îti permit sa te pregatesti pentru a fi antrenor personal sau instructor de yoga, de exemplu. De asemenea, poti opta si pentru un curs de nutritie, dieta sau masaj, iar optiunile de angajare în acest sector sunt incredibil de mari. Printre joburile pe care le-ai putea face se regasesc si cele de kinetoterapeut, nutritionist, salvamar sau instructor de orice sport îti place sa practici.  


4. Cursuri IT


Tehnologia este un sector extrem de larg, care îti va permite sa te califici într-o serie de domenii. Acestea includ de la suport IT si retelistica, pana la design web si design de jocuri. Exista, de asemenea, o varietate de calificari recunoscute în industrie care te pot ajuta sa te remarci în fata angajatilor cu ajutorul cursurilor de limbaj esential în programare, precum Python sau Javascript. Un rol de web designer, web developer, software developer sau inginer DevOps ti-ar putea schimba cu adevarat viata. Sectorul IT poate avea suisuri si coborasuri, dar abilitatile de software sunt întotdeauna o cerinta pe piata competitiva de astazi, recomanda upGrad. 


5. Cursuri de HR


Un curs în domeniul resurselor umane este perfect pentru oamenii carora le place cu adevarat sa interactioneze cu alti oameni. Cursurile pentru a activa în acest domeniu variaza de la managementul resurselor umane si dreptul muncii, pana la recrutare si dezvoltare. Astfel de certificari sunt extrem de cautate de marii angajatori, iar joburile în HR sunt perfecte pentru cei care cauta o pozitie de conducere.


Foto: Pexels.com

Inapoi la lista de stiri