Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima inghetata a fost realizata pe vremea lui Nero in Imperiul Roman.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In timpul micului dejun,John adea incontinuu.
Exasperata,mama il intreaba:
-Pot sa stiu si eu de ce naiba razi in loc sa mananci?
-Pentru ca aseara am pus praf de scarpinat in patul cameristei si acum se scarpina tata!

› vrei mai mult

350 de elevi din 10 scoli ale sectorului 2 participa la Carnaval in jurul lumii

21 Octombrie 2021

Elevi

In luna octombrie, caravana povestilor #AFostOdata ajunge in sectorul 2 al capitalei. Gratie cofinantarii Primariei Sectorului 2 sute de elevi din opt scoli de masa si doua scoli speciale vor participa la atelierele de educatie non-formala initiate de Asociatia pentru Educatie Digitala Bigger Picture, in parteneriat cu Primaria Sectorului 2 si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti. Tema atelierelor este CaLaTORIA si, prin intermediul carnavalului, copiii vor putea zbura cu gandul in cele mai frumoase locuri de pe planeta.


Bazandu-se pe informatiile atent structurate pe platforma online https://afostodata.net/in-jurul-lumii/, pe fise si quiz-uri interactive, echipa de povestitori va duce elevii si cadrele didactice in zece tari impresionante prin cultura, istorie, geografie: SUA, Polonia, Turcia, Japonia, Argentina, Kenya, Israel, Elvetia, Franta si Grecia.


Elevii vor invata expresii si cuvinte precum Buna ziua! sau Multumesc! in limbi diferite, vor descoperi evenimente marcante din istoria fiecarei tari, locuri unice, personalitati semnificative, legende si traditii explicate pe intelesul lor. Atat inregistrarile audio, cat si quiz-urile sunt concepute pentru nivelul de intelegere al copiilor de 6-10 ani si contin nu numai informatii, ci si idei de activitati si jocuri pe care cei mici le pot realiza acasa sau la scoala ca suport educativ pentru cadrele didactice. La final, elevii vor primi si un kit de calatorie cu pasaport, stickere, brosura si rechizite.


Intregul continut este tradus si in limba semnelor romane. De peste doi ani platformaraspunde acestei nevoi, ea fiind omologata ca mijloc de invatare de Ministerul Educatiei (25.894/I/12.03.2020 - scoala de povesti) atat pentru copiii cu deficiente de auz si vedere, cat si pentru copiii din invatamantul de masa.


Ne propunem o joaca serioasa, creativa si distractiva, dar si un nou proiect de incluziune pentru copiii cu si fara deficienta de auz, asa cum v-am obisnuit in ultimii 3 ani. Avem alaturi de noi specialisti in domeniul educatiei, oameni cu experienta la catedra care sunt pregatiti sa creeze experiente de invatare memorabile online sau offline, in functie de restrictiile in vigoare”, a declarat Andra Carbunaru, managerul proiectului.


ISMB sustine si incurajeaza educatia extracurriculara, intelegand importanta acesteia in dezvoltarea completa si complexa a copiilor. Chiar si in context epidemiologic precar, profesorii creativi si dedicati gasesc solutii pentru extinderea activitatilor de la clasa cu elemente de educatie non-formala si informala.” Roxana Cercel, Inspector scolar pentru proiecte extrascolare


Toate povestile de pe www.afostodata.net pot fi accesate gratuit ca stream si ca download pe telefon, pe tableta sau PC. in plus, continutul audio este disponibil si ca Podcast in iTunes si Spotify. Fisele de lucru pot fi completate direct pe site, astfel incat elevii sa se poata evalua in timp real. Toate materialele sunt gratuite si pot fi un suport de calitate pentru cadrele didactice din toata tara la ore de limba si literatura romana, geografie, istorie, dezvoltare personala, educatie social.


 


Despre A fost odata


Asociatia pentru Educatie Digitala Bigger Picture are ca misiune producerea de continut de calitate intr-o maniera moderna si digitala, promovand diversitatea si incluziunea pentru toti copiii. Din 2018 dezvoltam afostodata.net, un concept unic in Romania, care contine povesti, basme, povestiri, fise de lucru si quiz-uri interactive, in format audio si video (in limba semnelor).


Continutul poate fi accesat gratuit ca stream, dar si ca download. In plus, punem la dispozitie continutul audio si ca podcast in iTunes si Spotify.


Platforma este omologata ca mijloc de invatare de Ministerul Educatiei pentru invatamantul primar si gimnazial special si de masa – nr. 25.894/I/ 12.03.2020 (Scoala de povesti). in Romania sunt inregistrate 23.000 de persoane cu deficienta de auz si cca. 9000 de persoane cu surdocecitate, combinatie deficiente vaz si auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre acestia mai mult de 2000 sunt copii.


Mai multe detalii despre proiect pe www.afostodata.net/media

Inapoi la lista de stiri