Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Scheletul capului este alcatuit din 29 de oase.

› vrei mai mult

Bancul zilei

la ora de engleza:
-copii cine iese pe usa vine cu parinti la scoala la urmatoarea ora!spune teacher.la terminarea orei iese teacher si zice george:
-abia astept sa ma intalnesc cu parintii dumneavostra

› vrei mai mult

300 de copii primesc PC-uri si tablete care sa-i ajute sa studieze

17 Decembrie 2021

Gaming Marathon Donam pentru Casa Buna


 Sambata,pe 18 decembrie, în cadrul Gaming Marathon, streamerii si comunitatile lor de sute de mii de gameri sprijina educatia copiilor de la Casa Buna. ONG-ul creat de Valeriu Nicolae are ca scop accesul copiilor din familii marginalizate la educatie, astfel ca în timpul maratonului, streamerii si partenerii evenimentului vor dona zeci de echipamente care sa-i ajute pe cei mici sa îsi continue studiile. Gaming Marathon are loc pe www.gaming-marathon.ro, începand cu ora 10.00.


PC-urile, laptopurile, telefoanele mobile, monitoarele si alte multe dispozitive vor veni în sprijinul programului de gamificare al asociatiei, care rasplateste copiii cu dispozitive daca acestia participa la cat mai multe ore si aduna cat mai multe puncte. Participantii la eveniment pot dona si ei direct pe site-ul asociatiei, www.asociatiacasabuna.ro.

Valeriu Nicolae, Casa Buna: “Am fi extrem de mandri ca la Casa Buna sa se formeze viitori programatori sau streameri de succes.”


“Implicarea este cel mai important motiv pentru care Gaming Marathon exista de aproape 2 ani. Evenimentul a dovedit în mai multe editii cat de uniti si dornici sa ajute sunt gamerii din Romania, fie ca vorbim de doctorii din prima linie, fie de copiii care au nevoie de acces la educatie digitala. Iar în acest decembrie am ales sa daruim, ajutandu-i pe copiii din programul Casa Buna cu zeci de pc-uri si tablete care sa le faciliteze continuarea studiilor si, mai ales, sa-i ajute sa-si gaseasca o vocatie.”, a precizat Tudor Daescu, co-fondator Gaming Marathon.


“La Casa Buna, ne dorim ca toti copiii din program sa aiba acces la o educatie completa. Iar jocurile video sunt instrumente prin care copiii se pot apropia mai usor de cunoastere. Multi dintre ei îi urmaresc pe streamerii care vor fi prezenti la Gaming Marathon si se vor bucura enorm de cadourile pe care le vor primi din partea comunitatii. Cu ajutorul echipamentelor primite, vom continua cu acestia munca de mentoring în cariera. Am fi extrem de mandri ca la Casa Buna sa se formeze viitori programatori sau streameri de succes.”, a declarat Valeriu Nicolae, initiatorul proiectului Casa Buna.


Streamerii din Good Gaming League, liga creatorilor care fac gaming pentru bine, vor purta discutii despre importanta de a ajuta si a dona. Ovvy, Antonia Nuckle, IceManLucky, Gannicus, Jaxi, Tedereu, ZaSami, Madalin si AmyClaire îsi vor încuraja comunitatile sa se implice în discutie, iar la final vor dona tablete pentru copiii de la Casa Buna.


La maraton, gamerii au parte de educatie financiara într-un mod inedit de la creatorii preferati. Aceasta lipseste atat în viata reala, cat si în jocuri, dar e o parte determinanta pentru succes în ambele. Werty (CS:GO), Tudor Butan (FIFA), iSilent (Minecraft) si Madalin (Clash Royale) vor oferi tips & tricks gamerilor despre cum sa-si gestioneze cat mai bine banii si resursele în jocuri.


Jaxi si Tedereu vor primi challenge-uri în CS:GO si PUBG si daca le vor rezolva, îsi vor dona telefoanele personale, în timp ce specialistii din industria dezvoltatoare de jocuri video vor recomanda live cele mai inteligente si educative jocuri video pe care copiii de la Casa Buna sa le joace pe PC-urile si telefoanele pe care le vor primi.


Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet si programul jocurilor se gasesc pe www.gaming-marathon.ro.


Gaming Marathon este connected by Vodafone si powered by Amber, sustinut de George, AGON BY AOC, Samsung, Philips OneBlade si Logitech G.


Despre Casa Buna


De peste zece ani, Valeriu Nicolae, împreuna cu un grup de voluntari, lucreaza cu copiii din cea mai vulnerabila zona din Bucuresti, Ferentari, Aleea Livezilor. Din 2020, activitatile s-au extins la doua comune din judetul Arges, an în care am primit si numele oficial. La Casa Buna, 258 de voluntari lucreaza saptamanal, online si offline, cu aproxiamtiv 400 de copii cu varste cuprinse între 3 si 18 ani, copii care cresc în familii defavorizate. Activitatile constau în sustinere educationala, suport medical (stomatologic, oftalmologic, dar nu numai), medicamente, ochelari, rechizite, îmbracaminte, încaltaminte, produse de igiena, alimente, etc.

Inapoi la lista de stiri