Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Majoritatea broastelor naparlesc o data pe saptamana, dar unele o fac in fiecare zi! Odata ce pielea veche a fost scoasa, broasca o mananca de obicei!

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda ramane insarcinata pentru a doua oara si isi intreaba sotul:

- Iubitule, acum trebuie sa ne casatorim din nou?

› vrei mai mult

17.721 de cereri depuse in prima zi de inscriere in invatamantul primar

03 Martie 2017
Ministerul Educației Naționale a centralizat situația preliminară privind înscrierea în învățământul primar pentru anul școlar 2017-2018 (prima etapă).



Potrivit datelor înregistrate în sistem, în prima zi de înscriere, luni, 27 februarie, până la ora 18:00, au fost completate la nivel național 17.721 de cereri. Dintre acestea, 16.347 cereri (92,2%) vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniți înainte de data de 1 septembrie 2017, iar 1.374 de cereri (7,8%), copiii cu vârsta de 6 ani (împliniți începând cu data de 1 septembrie 2017).



În prima etapă, părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii până în data de 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ în care părintele dorește înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 - 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 - 13.00 (sâmbătă).



În zilele de 22 și 23 martie, vor fi afișate, atât în unitățile de învățământ, cât și pe site-urile acestora și ale inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, candidații înmatriculați, informații privind numărul locurilor rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.



A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 6 aprilie. Între 7 - 13 aprilie, inspectoratele școlare vor soluționa toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.





Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri