Software Talent Academy Romania - Aventura IT la final

13 martie 2014, 17:22

Timp de 6 saptamani, 30 de elevi pasionati de IT din 6 licee bucurestene au lucrat in echipe la dezvoltarea a 5 aplicatii software in cadrul proiectului educational STAR, realizat de Scoala de Valori in parteneriat cu 1&1 Internet Development.
Software Talent Academy Romania - Aventura IT la finalUnul dintre cele mai noi proiecte de educatie pentru adolescentii pasionati de lumea IT, S.T.A.R. sau Software Talent Academy Romania le-a oferit sansa elevilor de a invata prin experimentare tehnici software de dezvoltare a aplicatiilor, sub atenta indrumare a mentorilor din compania 1&1. Cele 5 grupe de elevi, participante la STAR, au dezvoltat aplicatii diverse ca: jocul in browser Tower Defence, un cos de cumparaturi virtual, pentru Android, o aplicatie cu ajutorul careia poti ascunde un text intr-o fotografie, Expence Manager, o aplicatie care ajuta utilizatorii sa isi gestioneze cheltuielile si a veniturile, dar si o aplicatie de bursa virtuala care urmareste in timp real cresterea sau scaderea valorii actiunilor in functie de variatia pretului. In scrierea aplicatiilor, tinerii au folosit metodologia SCRUM, invatata de la mentori, reprezentanti ai companiei de software implicata in proiect, care le-a oferit si posibilitatea de a ii vizita intr-o zi de lucru si a afla mai multe informatii despre modul de lucru intr-o companie din industria IT&C.
Software Talent Academy Romania - Aventura IT la final“Vizita la 1&1 m-a ajutat, in sensul ca vreau sa lucrez in domeniul informaticii, am inteles cum se lucreaza intr-o companie mare din domeniu si chiar imi doresc sa ajung aici. Mi se pare foarte interesant ce ne-au prezentat si ma bucur ca am facut parte din acest proiect. Am invatat lucruri noi!”
Alexandra, participant STAR, Liceul Teoretic Ion Neculce

In plus, pentru ca aceasta experienta de invatare sa le aduca tinerilor si o experienta de dezvoltare personala, echipa Scoala de Valori s-a implicat si in sustinerea a 3 ateliere despre lucru in echipa, leadership, etica si valori, care i-au ajutat pe elevii participanti sa depaseasca provocarile practice in vederea obtinerii rezultatelor dorite din cadrul programului STAR.
Software Talent Academy Romania - Aventura IT la final“Este al doilea proiect Scoala de Valori la care particip si sunt foarte incantata. Acest proiect m-a ajutat sa descopar cum se lucreaza de fapt in viata reala, sa invat mai multe despre lucrul in echipa, noile tehnologii si cum pot lucra cu oameni noi si diferiti.”
Diana, participant STAR, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu

Prima editie a proiectului STAR a fost un real succes, elevii de liceu invatand inca de acum ce inseamna sa lucreze in programare IT, intr-o companie internationala de dezvoltare software.

Pentru detalii vizitati site-ul proiectului STAR la www.scoaladevalori.ro/star.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Azi va trebui sa fii foarte atent/a la ce mananci! Posibil ca stomacul sa iti dea de furca. Nu incerca experimente alimentare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume. Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Indiciu popular: Daca randunica zboara cu coada inainte, ai sa primesti salariul.

› vrei mai mult