Sapte lucruri pe care trebuie sa le stiu daca ma ratacesc de parinti

17 mai 2022, 16:07

Sapte lucruri pe care trebuie sa le stiu daca ma ratacesc de parinti

Cand pleci undeva cu parintii, intr-un loc nu tocmai familiar sau care poate fi foarte aglomerat, stii deja care sunt regulile: nu te indepartezi de ei, il tii mereu pe unul dintre ei de mana, nu alergi si nu te opresti sa casti gura in stanga si in dreapta fara sa te asiguri ca ei nu s-au indepartat. Si totusi exista riscul ca, la un moment dat, sa te ratacesti. Ce ai de facut atunci?

Pentru a te rataci de parinti este uneori o chestiune de secunde, iar o neatentie de moment poate avea consecinte cu un impact emotional puternic si pentru tine, si pentru ei.

Dar daca, totusi, se intampla sa te pierzi de parinti intr-un loc in care iti este greu sa te descurci pentru a-i gasi rapid? Daca nu ai inca un telefon al tau, ca sa ii poti suna, sau pur si simplu nu l-ai luat la tine cand ati plecat de acasa?

Ai de urmat cateva reguli simple:

• repeta rapid in cap numele complet, numele complete ale parintilor tai si numerele lor de telefon, pe care ar trebui sa le stii pe dinafara.

• ramai pe loc si nu incepe sa alergi speriat in stanga si in dreapta; sansele ca ei sa te gaseasca repede sunt mai mari asa, pentru ca sigur vor face cale intoarsa pe drumul pe care au mers fara sa isi dea seama ca v-ati indepartat.

• nu pleca din locul in care te afli cu nicio persoana straina, nici pe jos, nici cu masina.

• uita-te in jur dupa alti parinti cu copii sau dupa un politist ori un om in uniforma (agent de paza, jandarm, salvamar, etc.); cel mai probabil ei sunt de incredere si te vor ajuta sa iti contactezi rapid parintii si sa ii ghideze spre locul in care va aflati.

• te poti aseza in fund, pe jos, si poti striga numele parintelui cu care erai sau pe ale parintilor; atentie, insa, sa ii strigi pe nume, nu „mami” sau „tati”, pentru ca probabil mai sunt si alti parinti cu copii in acel loc.

• daca atunci cand ati ajuns ati stabilit un punct de reper catre care sa va indreptati in caz ca va pierdeti unii de altii, doar atunci poti pleca din locul in care ti-ai dat seama ca te-ai ratacit de parinti.

• daca esti intr-un loc cu multe difuzoare, in care se aud mesaje, cere ajutorul unui angajat sau al unei alte mamici pe care o vezi cu copilul ei sa te duca undeva pentru a se putea anunta prin statie ca ai fost gasit si iti astepti parintii sa vina sa te recupereze.

Cel mai important in astfel de situatii este sa incerci sa nu intri in panica. Sigur ca a te pierde de parinti poate fi inspaimantator, insa daca respecti pasii de mai sus va veti regasi rapid, iar data viitoare veti fi si tu, si ei mult mai atenti.

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Marea Piramida din Gizeh a fost construita in anul 2550 i.Hr.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stefan cel mare la razboi:
- Pi cai, osteni!
- Si io picai, maria ta!

› vrei mai mult